1. Orta Asya-Güney Kore İş Forumu’nda ortak projelerin geleceği değerlendirildi

1. Orta Asya-Güney Kore İş Forumu’nda ortak projelerin geleceği değerlendirildi

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de yapılan Orta Asya-Güney Kore İşbirliği Forumu 14.Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında, katılımcı ülkelerin Ticaret ve Sanayi Odaları yöneticileri ve iş çevrelerinin yüz yüze ve çevrimiçi formatlarda katılımları ile 1.

Orta Asya-Güney Kore İş Forumu düzenlendi.Forumda taraflar, Orta Asya ülkeleri ile Güney Kore arasındaki ihracat fırsatlarını arttırmak amacı ile e-ticaret, tarım, gıda güvenliği, sanayi kalkınma, ulaşım ve lojistik, yatırım işbirliği gibi ortak projelerin uygulanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin çekilmesine ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

Tacikistan Ticaret ve Sanayi Odası Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, 1. Orta Asya-Güney Kore İş Forumu’nda Türkmenistan, ülkenin Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Başkanı Devran Hudayberdiyev tarafından temsil edildi. Ayrıca foruma Güney Kore Mühendisler Birliği Başkanı ve Orta Asya ülkelerinin Ticaret ve Sanayi Odalarının temsilcileri katıldılar.

Açıklamaya göre, söz konusu forum Orta Asya ülkeleri ile Güney Kore arasında 29 Haziran 2020’de imzalanan İş Konseyi’nin kurulmasına ilişkin Mutabakat Zaptı’nın uygulanması ve Orta Asya ve Güney Kore iş çevreleri arasında karşılıklı ilişkileri genişletmek amacı ile düzenlendi.

Forum, özel sektör temsilcilerinin de katılımları ile iş çevrelerinin öncelikli alanlarda gelecekteki ticari ve yatırım işbirliğini ele almaları için bir platform görevi gördü.

İş forumu kapsamında, iş insanları arasında ikili görüşmeler de gerçekleştirildi.

İlgili diğer haberler

Türkiye ile Türkmenistan arasında 13 anlaşma imzalandı
Türkmenistan ve Tacikistan arasında işbirliğinin derinleştirilmesine ilişkin Deklarasyon imzalandı
Türkmenaragatnaşyk Ajansı, yabancı şirketlerle bir dizi anlaşma imzaladı
Gurbanguli Berdimuhamedov, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştü
USAID, Türkmenistan’ın özel sektörünü geliştirmek için TSGB ile işbirliği yapıyor
Çeşitli alanlardaki işbirliklerine ilişkin milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Bir sonraki Türkmenistan-ABD ikili istişareleri Aşkabat’ta yapılacak