Aşkabat, uluslararası ulaşım forumuna ev sahipliği yapacak

Aşkabat, uluslararası ulaşım forumuna ev sahipliği yapacak

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat, 18-19 Temmuz tarihlerinde transit ulaşım koridorlarının geliştirilmesi ve bu koridorların karşılıklı ara baglantılarına adanmış uluslararası konferansa ev sahipliği yapacak.

Konferansın amacı, uluslararası kargo trafiğinin pandemi döneminin ardından yeniden canlandırılması ve mevcut duruma adapte olması, transit ulaşım koridorlarının daha da geliştirilmesi, aynı zamanda Türkmenistan devlet kurumları ve uluslararası kuruluşların, büyük lojistik şirketlerin arasındaki mevcut işbirliğınin güçlendirilmesine yönelik önemli konulari ele almaktan ibaret olacak.

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası'ndan salı günü yapılan açıklamaya göre, konferans ve konferans kapsamında düzenlenecek iş toplantıları, uluslararası kargo tarfiğindeki yatırım olasılıklarını daha yakından incelemeye ve karşılıklı yarar sağlayan işbirliği beklentilerini değerlendirmeye imkan verecek.

Uluslararası foruma Türkmenistan'ın hükümet temsilcilerinin, Milli ve uluslararası ulaşım şirketlerinin, lojistik kuruluşların ve mali enstitülerin yöneticilerinin katılmaları bekleniyor.

İlgili diğer haberler

TDEHB, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası’nda mobil borsa ticareti düzenleyecek
Aralık 2023: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $155 milyonu aştı
TDEHB’deki ihracat işlemlerinin toplam tutarı $15,5 milyona yaklaştı
TDEHB’de perşembe günü gerşekleştirilen işlemlerin toplam tutarı $14,5 milyonu aştı
TDEHB: Yabancı iş adamları pamuk iplik satın aldılar
Türkmenistan ile Kazakistan, bir sonraki iş forumunun Aşkabat'ta yapılmasında anlaştı
TDEHB’nin pazartesi günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı