DSÖ’nün yeni Türkmenistan Temsilcisi, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile görüştü

DSÖ’nün yeni Türkmenistan Temsilcisi, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile görüştü

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Türkmenistan’a yeni atanan Ülke Ofisi Direktörü Yegor Zaytsev, cumartesi günü Aşkabat’ta yapılan görüşmede Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov’a Güven Mektubu örneklerini sundu.

Türkmenistan resmi medyasına göre, Zaytsev Türkmenistan ile DSÖ arasındaki ilişkileri daha da pekiştirmek için her türlü çabayı göstereceğini dile getirdi.

Buna karşılık Raşid Meredov, DSÖ Ülke Ofisi Direktörlüğü görevine atanmasından ötürü Yegor Zaytsev’i tebrik etti ve yeni görevinde başarı dileklerinde bulundu.

Taraflar, Türkmenistan ile DSÖ arasındaki işbirliğinin öncelikli alanlarını ele aldılar, aynı zamanda sağlık sistemi ile ilgili uluslararası gündemin önemli konuları hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Diplomatlar, DSÖ Avrupa Bölge Ofisi Direktörü Hans Kluge’nin Türkmenistan ziyaretinin yanı sıra DSÖ Avrupa Bölge Ofisi heyetinin Türkmenistan’a yaptığı ziyaret sonuçlarını değerlendirdiler. Ayrıca, Türkmenistan Sağlık ve İlaç Sanayi Bakanlığı ile DSÖ Türkmenistan Ofisi arasında COVİD-19 ile mücadelede işbirliğini öngören Mutabakat Zaptı ile ilgili konular ele alındı.

Meydana gelen küresel pandemi koşulları sebebiyle sağlık hizmetleri alanında hazırlıkları güçlendirmek amacı ile yakın tarihte Türkmenistan’a gelen DSÖ Avrupa Bölge Ofisi Acil Durumlar Bölge Direktörü Dr. Dorit Nitsan başkanlığındaki DSÖ uzman ekibi, hükümet yapıları ile gerçekleştirilen ortak çalışmaların ardından, bir haftalık ziyaretini tamamladı.

İlgili diğer haberler

Aşkabat’ta Uluslarası Tıp Konferansı düzenlendi
Türkmenistan ile Güney Kore, gemi inşasında işbirliği kurmayı hedefliyor
Ekonomik İşbirliği Teşkilatının 5. Sağlık Bakanları toplantısı Cenevre'de yapıldı
Türkmenistan, Bağlantısızlar Hareketi’nin tıp konferansına ev sahipliği yapacak
BM: Afganistan'da nüfusun yaklaşık 3'te 2'si insani yardım ve korunmaya ihtiyaç duyuyor
BM: Afganistan'da nüfusun yaklaşık 3'te 2'si insani yardım ve korunmaya ihtiyaç duyuyor