Eski Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a "Türk Dünyası Ali Nişanı" verildi

Eski Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'a "Türk Dünyası Ali Nişanı" verildi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları 9. zirvesine katılan eski Türkmenistan Devlet Başkanı ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a "Türk Dünyası Ali Nişanı" verildi.

Berdimuhamedov, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları 9. Zirvesi'ne katıldı.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, burada Türkmenistan'ın eski Devlet Başkanı ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a verilen "Türk Dünyası Ali Nişanı"nı takdim etti.

Berdimuhamedov, burada yaptığı konuşmada, kendisine verilen nişanı Türkmenistan ve Türkmen halkına saygı ifadesi olarak gördüğünü belirterek teşekkür etti.

Kardeş ülkeler arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını dile getiren Berdimuhamedov, "Türk devletleriyle ilişkiler, Türkmenistan'ın dış politikasında özel bir yere sahiptir. Türk Devletleri Teşkilatı'nın büyük prestijini tanıyoruz. Biz de atalarımızın nasihatine uyarak sizlerle pek çok işbirliği yapıyoruz." ifadesini kullandı.

İlgili diğer haberler

Gurbanguli Berdimuhamedov’un Özbekistan’ı ziyaret etmesi bekleniyor
Orta Asya ülkeleriyle ABD arasındaki C5+1 diyaloğu başkanlar seviyesine çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin, "Önceliğimiz insani ateşkesin tesis edilmesidir.
Orta Asya Devlet Başkanları Tacikistan'da toplandı
Orta Asya-ABD Devlet Başkanları Birinci Zirvesi New York'ta Gerçekleştirildi
BDT Devlet Başkanları Yüksek Konseyi Zirvesi Kırgızistan'da Gerçekleşti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan lideri Berdimuhamedov ile telefon görüşmesi yaptı