Kayıp balıkçılar için 30 balıkçı teknesi aramalara katıldı

Kayıp balıkçılar için 30 balıkçı teknesi aramalara katıldı

Elif YAVUZ-Mertcan ÖZTÜRK/İSTANBUL, DHA- KİLYOS açıklarında batan balıkçı teknesindeki kayıp iki kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen arama çalışmalarına yaklaşık 30 balıkçı teknesi gönüllü olarak katıldı. DHA ekibi balıkçı teknesinde Kilyos açıklarındaki aramaları takip etti

ÇALIŞMALARDA 4'ÜNCÜ GÜN Kilyos açıklarında geçtiğimiz cuma günü Glard-2 isimli Rus tanker gemisi ile çarpışan balıkçı teknesinin batmasının ardından kaybolan 3 balıkçı için arama çalışmaları başlatılmıştı. Çalışmaların ikinci gününde Türkmenistan uyruklu bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Kayıp iki balıkçı için de arama çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmaların 4'ncü günüde aramalara yaklaşık 30 balıkçı tekneleri ile gönüllü olarak katıldı.Balıkçılar kazanın olduğu alanda trol atarak arama çalışmalarına destek veriyor.

"BOĞAZ AĞZI OLDUĞU İÇİN ÇOK FAZLA AKINTI VAR"

Çalışmalara gönüllü olarak katılan Kaptan Metin Kurşun yapılan seferberlikle ilgili olarak, "Genelde böyle hadiseler olduğu zaman birleşebiliyoruz.Yardımda bulunabiliyoruz.Bu mesleği yapan herkes birbirini uzaktan yakından tanır.

Kayıp kişiler de yakın tanıdıklarım oldukları için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Boğaz ağzı olduğu için çok fazla akıntı var.Teknenin battığı yerde değil de etrafında belki kayıpları bulabiliriz diye trol ağaları ile dipte arama yapıyoruz.

Dün telsizle anons edildi.Bugün için arama yapılacağı herkese söylendi.Sağ olsun herkeste arama çalışmalarına katıldı" dedi. Çalışmalara batan tekneden kurtulan Fatih ve Dursun Ali Coşkun da katıldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI İstanbul Valiliği dün akşam arama çalışmalarına ilişkin basın açıklaması yapıldı.Açıklamada, "Gün boyu yapılan çalışmalarda herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır.Bir Sahil Güvenlik Botu tarafından termal kamera ile su üstü araması yapılmaya devam edilmektedir.

Yarın sabah 08.00'dan itibaren; Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 2 bot, 1 dalış timi ve 1 helikopter ve Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 1 bot ile arama kurtarma faaliyetlerine devam edilecektir" denilmişti.

Kaynak: DHA

İlgili diğer haberler

KAYIP BALIKÇILAR İÇİN 30 BALIKÇI TEKNESİ ARAMALARA KATILDI
Kayıp balıkçılar için 30 balıkçı teknesi aramalara katıldı
Ruslar görmüş, fener çakıp yola devam etmişler
Ruslar görmüş, fener çakıp yola devam etmişler
Kilyos ta kayıp balıkçının cesedi kıyıya getirildi
Kilyos ta kayıp balıkçının cesedi kıyıya getirildi