Köneürgenç pamuk iplik fabrikası iplik üretimini arttırıyor

Köneürgenç pamuk iplik fabrikası iplik üretimini arttırıyor

Bugün Türkmenistan tekstil sektörü sadece iç pazarda değil, uluslararası pazarlarda da rekabet gücünü sürekli arttırmaktadır.

Türkmenistan: Altyn Asyr e-gazetesinin perşembe günkü haberine göre, Daşoguz vilayetinin Köneürgenç ilçesindeki pamuk iplik fabrikası, bu yıl ocak-ekim aylarında 30 milyon manattan fazla üretim yaptı. Bu rakam, hedeflenen plandan 5 milyon manat daha fazladır.

Habere göre, tesiste üretilen pamuk ipliğinin yaklaşık yarısı Rusya, İngiltere, Türkiye, Kırgızistan ve diğer ülkelere ihraç edildi.

Köneürgenç pamuk iplik fabrikası, Türkmenistan’ın tekstil endüstrisindeki yüksek teknoloji üretim fabrikalarından biridir. Buraya kurulan yüksek teknolojili modern ekipmanlar, yılda 6 bin 700 ton pamuğun işlenmesine ve 6 bin ton yüksek kaliteli iplik üretilmesine imkan sağlıyor.

Türkmenistan Tekstil Sanayii Bakanlığı, 80'den fazla tekstil üretim tesislerine sahiptir. Bu sektörde yaklaşık 26 bin kişi çalışmaktadır. Halihazırda bu tesislerde üretilen tekstil ürünlerinin yüzde 55’den fazlası yabancı ülkelere ihraç edilmektedir.

İlgili diğer haberler

Şanly Bedew, çelik boru ve profil üretim fabrikası açtı
TM-CELL, kullanıcılara sanal telefon numaralarını tanıttı
Doly Horjun, yeni Horjun Prime uygulamasını tanıttı
Türkmenistan heyeti, Cisco Live 2024 Uluslararası Bilişim Teknolojileri Forumu’na katılıyor
Yeni Yıl: Türkmenistan’da 883 mobil ticaret noktası halka hizmet veriyor
Türkmenistan Bankası, kadınlara yıllık yüzde 12 mevduat getirili hizmetini sunuyor
Türkmenistan'da Devlet Başkanı adaylarının seçmenlerle bir araya gelme süreçleri tamamlandı