Ressamlar Birliği, Kültür Merkezi'ne ait binayı satın alacak

Ressamlar Birliği, Kültür Merkezi'ne ait binayı satın alacak

Türkmenistan Maliye ve Ekonomi Bakanlığı'na, ülkenin Kültür Bakanlığı Devlet Kültür Merkezi'nin bilançosuna kayıtlı ve Aşkabat'ın Türkmenbaşı caddesinde yer alan 10 No.lu binanın öngörülen biçimde Ressamlar Birliği'ne doğrudan satışı aracılığıyla özelleştirilmesi talimatı verildi.

Türkmenistan resmi basınında çarşamba günü yer alan habere göre ilgili Karar, Türkmenistanlı ressamlara devlet desteği sağlaamak ve onlar için uygun çalışma ortamı oluşturmak amacı ile Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından imzalandı.

Ayrıca Türkmenistan Maliye ve Ekonomi Bakanlığı, devlet mülkiyetindeki 11 kamu tesisinin özelleştirilmesine ilişkin müzayede duyurdu.

Turkmenistan gazetesinde çarşamba günü yer alan habere göre, müzayedeler 30 Mart 2022 tarihinde Türkmenistan Maliye ve Ekonomi Bakanlığı’nda yapılacak.

Müzayedede Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı, Türkmenistan Devlet Su İşleri Komitesi, Türkmenawtoulaglary (Türkmenotoaraçlar) Ajansı, Türkmenhalı Devlet Birliği, Türkmenhimýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumu, Daşoguz, Lebap ve Mari Vilayet Valiliklerinin tesisleri satışa çıkarılacak.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ve Tacikistan arasında işbirliğinin derinleştirilmesine ilişkin Deklarasyon imzalandı
Gurbanguli Berdimuhamedov, Mari vilayetine çalışma ziyareti gerçekleştiriyor
Mari’de emniyet personeli için 52 yeni müstakil ev inşa edilecek
Türkmenistan, Afganistan’dan mermer ithalatı ile ilgileniyor
Türkmenistan’ın Lebap vilayetinde 23,39 milyar manatlık endüstriyel ürün üretildi
Türkmenistan’da Halk Meclisi oluşturuldu
Arkadag şehrindeki Baş Cami’nin temel atma töreni yapıldı