Türkmenistan-Almanya: Meyan kökünün hastalıkları tedavi etme özelliği görüşüldü

Türkmenistan-Almanya: Meyan kökünün hastalıkları tedavi etme özelliği görüşüldü

Salı günü, Türkmenistan Sağlık Koruma ve İlaç Sanayi Bakanı Nurmuhammet Amannepesov liderliğindeki Türkmen heyeti ile Essen Üniversitesi Kliniği (Almanya) Enfeksiyon Hastalıkları Merkezi Direktörü Prof. Dr. A. Kravçik arasında çevrimiçi görüşme gerçekleşti.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmeye Türkmenistan Sağlık Koruma ve İlaç Sanayi Bakanlığı, Türkmenistan Bilimler Akademisi, Türkmendermansenagat (Türkmenilaçsanayi) Birliği, M. Garriyev Devlet Tıp Üniversitesinin yöneticileri ve uzmanları katıldı.

Görüşme sırasında taraflar, meyan kökü ve içindeki glisirizik asidin hastalıkları tedavi etme özelliklerine ilişkin görüş alışverişinde bulundular.

Bilindiği gibi, yakında Türkmenistanlı ve yabancı bilim adamları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, meyan kökünün hastalıkların tedavisinde etkili olduğu doğrulandı.

Koronavirüs pandemisiyle bağlantılı olarak, özel antiviral ajanları belirlemeyi ve geliştirmeyi amaçlayan bilmisel araştırmalar dünya çapında yoğunlaştırıldı.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ''Bu bakımdan, bilim insanlarının araştırmaları meyan kökünden elde edilen ilaçların yanı sıra içindeki glisirizik asidin hastalıkların tedavisi ve önlenmesindeki doğrudan etkisini onaylamaktadır'' diye belirtildi.

Meyan kökü, halk arasında üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde uzun süredir yaygın olarak kullanılmaktadır. Türkmenistanlı bilim adamları, meyan kökünün enfeksiyon hastalıkları ile mücadeledeki önemini her daim vurgulayan Türkmenistan Devlet Başkanı’nın talimatı üzerine, bu bitkiyi en ince ayrıntılarına kadar araştırmaktadırlar.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Çin ziyareti başladı
YKS'de derece yapanların değişmeyen adresi 7 yıldır Medipol
ÇALIK'TAN TÜRKMENİSTAN'DA SAĞLIK ATAĞI: 810 MİLYON DOLARLIK HASTANELERİN TEMELİ ATILDI
UNICEF, Türkmenistan'a deksametazon ilaçlarını teslim etti
Erman Ilıcak'a Japonya'nın en yüksek devlet nişanı takdim edildi
Rönesans Holding Başkanı Ilıcak'a "Japonya'nın en yüksek devlet nişanı" takdim edildi
Koronavirüs tedavisi yapan doktorları dövüyorlar! İşte Covid-19'u resmi olarak tanımayan ülke