Türkmenistan Devlet Başkanı, inşaat şantiyelerindeki çalışmalar ile tanıştı

Türkmenistan Devlet Başkanı, inşaat şantiyelerindeki çalışmalar ile tanıştı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, salı günü çok yönlü bir iş merkezi olan lüks Garagum otelinin inşaatinde yürütülen çalışmalar ile tanıştı.

TDH'nin haberine göre, Devlet Başkanı alışveriş ve eğlence merkezinin, parkın ve Garagum otelinin tek bir kompleks çatısı altında olmasının önemine değindi.

A.Niyazov ve Hoca Ahmet Yesevi caddelerinde yapımına devam edilen Garagum iş merkezli otelin mastır planı, parkın mastır ve tasarım planı, alışveriş ve eğlence merkezinin projesi ve yaya alt geçitlerin tasarım planları Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhanedov'un değerlendirmesine sunuldu.

Modern park, 9,75 hektarlık bir alanı kaplamaktadır ve uzunluğu 320 metreye, eni ise 310 metreye eşittir. Park alanında merkezde 1 adet büyük ve diğer alanlarda 8 adet küçük olmak üzere toplam 9 adet su fıskiyesi bulunacak. Ayrıca burada 3 adet su havuzu ve yayaların güvenliğine yönelik 4 adet yaya alt geçidinin inşası planlanıyor.

Habere göre yeni park, Aşkabat'taki Uluslararası Hava Alanına kadar uzatılacak ve orada ikamet eden Türkmenistan vatandaşları için de uygun bir dinlenme yeri olacak. Türkmen Liderin de belirttiği gibi, bu yönde alınan tedbirler Türkmen vatandaşlarının sağlığı üzerinde olumlu etkisi olan elverişli ekolojik ortamın oluşturulmasını amaçlamaktadır.

Devlet Başkanı, çalışmaların üst düzeyde yürütülmesi ve bünyesinde milli renkleri barındırması gerekliliğini vurguladı. Parkın modern bir isimle isimlendirilmesine dikkat çeken Türkmen Lider, yeni parkın Laçın olarak isimlendirilmesi önerisinde bulundu.

Daha sonra Türkmenistan Sanayiciler ve Girişimciler Birliği Başkanı Dövran Hudayberdiyev, yapımına devam edilen alışveriş ve eğlence merkezinin projesi ile ilgili Devlet Başkanına bir rapor sundu. Alışveriş ve eğlence merkezi 8,92 hektarlık bir alanı kaplamakta ve yüksekliği 40 metreye eşittir. Yapılması planlanan çok katlı otopark alanı ise 54 bin 381,67 metrekareye eşittir.

Raporu dinleyen Devlet Başkanı, alışveriş ve eğlence merkezinin kalite olarak uluslararası standartları karşılayan koşullarda inşa edilmesi, iç mekan ve dekoratif çalışmalarda Milli özelliklerin yansıtılması, tüketiciler ve dinlenme amaçlı gelen vatandaşlara yönelik elverişli ortamın oluşturulması talimatlarını verdi.

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, daha sonra çok yönlü is merkezli Garagum otelini teftiş etti. 6,9 hektarlık alanı kaplayan 9 katlı otel binasında, proje doğrultusunda standart, suit, lüks ve süper lüks olmak uzere 87 odanın bulunması öngörülüyor.

Ayrıca, restoranlar, ziyafet salonu, yüzme havuzu, çesitli spor aletleriyle donatılmış fitness salonu, tenis kortu ve diğerleri misafirlerin hizmetine sunulacak. İş merkezinde iş toplantılarına yönelik uygun koşullar oluşturulacak.

İlgili diğer haberler

Ahal vilayetinden bir girişimci, organik gübre üretimini faaliyete geçirdi
Türkmenistan'da üretilen ürünlerin ihracat hacmi $11,4 milyar oldu
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhemadov, TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev'i kabul etti
Türkmenistan'da "Diyalog-Barışın Garantisi" başlıklı uluslararası konferans düzenlendi
BM, Türkmenistan’ın uluslararası diyalog yılı konulu Kararını kabul etti
Türkmenistan, araç sürücülerinin geçişi için birçok sınır kapısını açıyor
Türkmenistan’daki yerel yönetimlerin idari yapılarında değişiklikler yapılması planlanıyor