Türkmenistan ve Azerbaycan'ın gümrük kurumları, dijitalleşme üzerine deneyim alışverişi yaptılar

Türkmenistan ve Azerbaycan'ın gümrük kurumları, dijitalleşme üzerine deneyim alışverişi yaptılar

Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi temsilcileri ile Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi temsilcileri arasında çarşamba günü video iletişim yolu ile bir görüşme gerçekleşti.

Türkmenistan Devlet Gümrük Servisi’nin resmi web sitesinde yer alan habere göre, çevrimiçi görüşme iki ülke arasında imzalanan Gümrük Faaliyetlerinde İşbirliği ve Karşılıklı Destek Anlaşması kapsamında gerçekleştirildi.

Görüşmenin temel amacı Azerbaycan’ın deniz limanlarında kullanılan dijital gümrük teknolojileri ve ülkenin gümrük kurumlarında uygulanan ’Tek Pencere’’ sisteminin faaliyetleri ile ilgili deneyim alışverişi yapmaktan oluşuyor.

Azerbaycan temsilcileri, görüşmede ülkenin gümrük sisteminde yapılan reformlar, bilgi teknolojilerinin kullanımı, elektronik hizmetler ve bilgi alışverişi alanlarında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Özellikle Azerbaycan’ın gümrük kurumlarında uygulanması planlanan ’Yeşil Koridor’’, ’Elektronik Pencere’’ ve diğer projeler ayrıntılı olarak tanıtıldı.

Görüşmede Türkmenistan’ı temsilen, ülkede hayata geçirilmekte olan ’İhracat İşlemleri İçin Tek Pencere’’ projesine katılım gösteren Bakanlıklar ve ilgili Dairlerinin temsilcileri de hazır bulundular.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ve Tacikistan arasında işbirliğinin derinleştirilmesine ilişkin Deklarasyon imzalandı
Türkmenistan ile Rusya, emtia sınıflandırma kodları konusunda deneyim alışverişinde bulundu
Türkiye ile Türkmenistan arasında 13 anlaşma imzalandı
MSB: "Suriye'de harekat alanlarımızda oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik yıl içerisinde gerçekleştirilen 425 taciz ve saldırı...
TBMM Dışişleri Komisyonu 22 kanun teklifini kabul etti
Türkmenistan ile AB, diplomatik ilişkilerinin 30. yılını kutluyor
Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı, BM ihtisas kuruluşlarıyla birçok anlaşma imzaladı