TULM ve Demiryolları, Türkmenistan’da ekspres tren seferlerini başlattı

TULM ve Demiryolları, Türkmenistan’da ekspres tren seferlerini başlattı

Türkmenistan Nakliye ve Lojistik Merkezi (TULM) açık anonim şirketi, Demiryolları açık anonim şirketi ile birlikte ekspres tren seferlerinin yeni programını oluşturdu. TULM, bu hizmetin yanı sıra müşterilerine tüm nakliye aşamalarını içeren lojistik hizmet setini de sunuyor.

TULM’un çarşamba günü Business Türkmenistan internet yayınına verdiği bilgiye göre, bu yılın 12 Eylül tarihinde şirketler tarafından Samandepe-Türkmenbaşı Limanı güzergahında deneme amaçlı ekspres yük treni seferi düzenlendi. Toplam 40 vagondan oluşan ekspres yük treni 3 günlük bir süre zarfında Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı’na ulaştı.

Şirket, Soltanbent- Türkmenbaşı Limanı, Samandepe-Türkmenbaşı Limanı, Samandepe-Sarahs, Türkmenbaşı Limanı-Farap ve Ruhubelent-Türkmenbaşı Limanı güzergahlarında yeni nakliye hizmetlerini sunuyor.

TULM, geçtiğimiz nisan ayında Türkiye’den Özbekistan’a hereket eden ilk ekspres yük treninin Türkmenistan üzerinden transit geçişine de yardımcı olmuştu.

Türkmenistan Nakliye ve Lojistik Merkezi (TULM) açık anonim şirketi, 2018 yılının temmuz ayında kurudu. TULM, Türkmenistan'ın uluslararası taşımacılık ve transit koridorlarının verimli bir şekilde kullanmak, transit kargo hacminin arttırılmasına yardımcı olmak, transit ve ihracat-ithalat kargolarının alıcıya tesliminde uygun lojistik çözümler geliştirmek amacıyla kurulmuştur.

İlgili diğer haberler

Astrahan Valisi: Bölgenin şirketleri Hazar Denizi’nde nakliye hattı kurmaya hazırlar
Çin-Kazakistan Horgos Uluslararası Sınır İşbirliği Merkezi turist akışı ve ticaret hacmiyle canlılık kazanıyor
Kuşak ve Yol İnisiyatifi, Çin-Kazakistan Sınır Limanına Yepyeni Bir Soluk Getirdi
Haftanın tarihine bakış
UND Başkanı: Orta Koridor'un iyileştirme çalışmalarında Türkiye lider rol üstlenmeli
Türk şoförler, Lütfabad Sınır Kapısı nda mahsur kaldı