AB-Türkmenistan ilişkilerinin derinleştirilmesi ele alındı

AB-Türkmenistan ilişkilerinin derinleştirilmesi ele alındı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel arasında pazartesi günü New York’ta gerçekleşen görüşmede, Avrupa Birliği ile Türkmenistan arasındaki ikili ilişkilerin derinleştirilmesi ele alındı.

Türkmenistan resmi basınında yer alan habere göre, görüşmede Türkmenistan’ın Avrupa Birliği ile dostane ve etkin işbirliğini pekiştirmeye büyük önem verdiğini kaydeden Serdar Berdimuhamedov, bu ilişki yelpazesinin yıl geçtikçe genişlediğini ve yeni içeriklerle zenginleştiğini ifade etti.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel X sayfasından yaptığı açıklamada, yapılan görüşmede tüm alanlarda karşılıklı müzakerelerin yoğunlaştırılması ve önümüzdeki yıl düzenlenecek Orta Asya zirvesi arifesinde Avrupa Birliği ile Türkmenistan arasındaki ikili ilişkilerin daha da derinleştirilmesinin masaya yatırıldığını kaydetti.

Ayrıca görüşmede, Türkmenistan’ın AB ile hem ikili hem de Avrupa Birliği-Orta Asya Diyaloğu çerçevesinde başarılı bir işbirliği içinde olduğu vurgulandı.

Bunun yanında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Seok-yol ile de bir araya geldi.

İlgili diğer haberler

Dünya Liderlerinden Erdoğan'a Tebrik Mesajları
Türkmenistan Devlet Başkanı, Dünya Ticaret Örgütü Genel Direktörü'yle görüştü
Serdar Berdimuhamedov, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le bir araya geldi
Türkmenistan Devlet Başkanı, New York’ta Güney Kore Devlet Başkanı’yla görüştü
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor