ABD’nin Baker Hughes şirketi OGT-2023'ün gümüş ortağı odu

ABD’nin Baker Hughes şirketi OGT-2023'ün gümüş ortağı odu

ABD’li Baker Hughes şirketi, 25-27 Ekim tarihlerinde Aşkabat’ta düzenlenecek ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ (OGT 2023) başlıklı uluslararası konferans ve serginin gümüş ortağı oldu.

Baker Hughes, dünya çapında enerji ve endüstriyel çözümler sunan bir teknoloji şirketidir.Baker Hughes’un enerji ve endüstriyi kapsayan çeşitlendirilmiş ekipman ve hizmet portföyü şu anda iki faaliyet segmenti tarafından temsil edilmektedir. Şirket, Petrol Sahası Hizmetleri ve Ekipmanları (OFSE) ile hem karada hem de açık denizde tüm kuyu yaşam döngüsü için kapsamlı bir hizmet ve ekipman portföyü sunmakta ve sıfır emisyon elde etmek için aktif olarak çalışaktadır.

Endüstriyel ve Enerji Teknolojileri (IET) ile de doğalgaz teknolojisi, endüstriyel tenoloji, iklim teknolojisi çözümleri ve endüstriyel varlık yönetimi olmak üzere dört alanı bir araya getirmektedir.Bu alanlar doğalgaz üretiminden dağıtımına, endüstrilerdeki verimliliğin arttırılmasına, enerji üretiminin ve diğer sektörlerin karbondan arındırılmasına, operasyonların optimize edilmesine ve maliyetlerin düşürülmesine kadar her şeyi kapsamaktadır.

Baker Hughes, karbon emisyonlarını azaltmak için etkili çözümler uygulayarak, enerji dönüşümü üzerinde aktif olarak çalışmakta ve müşterilerinin bu alandaki hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır. Şirket, 2019 yılında karbon ayak izini 2030 yılına kadar yüzde 50 ve 2050 yılına kadar yüzde 100 azaltmayı taahhüt eden ilk şirketlerden biri oldu.

Baker Hughes, Türkmenistan’da güvenli ve çevre dostu teknolojiler kullanarak, petrol ve doğalgaz sahalarını araştırıyor ve işletiyor. Sondaj hizmetleri, rezerv değerlendirme, saha geliştirme ve doğalgaz iletimi için turboşarj ekipmanı tedariki sağlamaktadır. Baker Hughes, enerjiyi insanlar ve gezegen için daha güvenli, daha temiz ve daha verimli hale getirmeye kendini adamıştır.

Üç gün sürecek OGT-2023 etkinliği, metansız bir geleceğe ulaşmanın yollarını ele almak üzere Milli petrol ve doğalgaz öncülerini, büyük uluslararası ve finansal kuruluşların yöneticilerini ve önde gelen enerji şirketlerinin temsilcilerini bir araya getirecek.

Petrol Mühendisleri Derneği (SPE) Başkanı Medhat M.Kamal, Baker Hughes (Hazar Bölgesi) Başkan Yardımcısı Yelena Akoltseva, COP 28 BAE Enerji Dönüşümü İcra Kurulu Başkanı Saamir Elshihabi, Schlumberger (SLB) Küresel İş Geliştirme Başkanı Marwa Hassan, Tacikistan Enerji ve Su Kaynakları Bakan Yardımcısı Şarifa Khudobakhsh, uluslararası kuruluşlar ve enerji şirketlerinden diğer yöneticiler foruma katılacak konuşmacılar arasında yer alıyor.

Etkinlik, Türkmengaz, Türkmennebit (Türkmenpetrol) Türkmengeologiýa (Türkmenjeoloji) Devlet Kurumları ve Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası tarafındanTürkmen Forum şirketi ile ortaklaşa ve Büyük Britanya’nın GaffneyCline şirketinin desteğiyle düzenlenmektedir.

OGT-2023 hakkında daha fazla bilgi için www.ogt-turkmenistan.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili diğer haberler

SOCAR, OGT-2023’ün prömiyer ortağı oldu
Hyundai Engineering, OGT 2023’ün bronz ortağı oldu
Aşkabat’ta ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ başlıklı uluslararası konferans düzenlenecek
Dubai’de OGT 2023 Uluslararası Yatırım Forumu faaliyetlerine başladı
Türkmenistan’ın enerji sektörü, Paris’teki Uluslararası Yatırım Forumu’nda tanıtılacak
Londra’da "Türkmenistan’da Yatırım ve Kalkınma" başlıklı uluslararası forum düzenlenecek