Adana nın Sağlık Turizminde Önü Açık

Adana'nın sağlık turizminde önü açıkAdana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr.Halis Bayrak, İncirlik Hava Üssü sayesinde Amerika Birleşik Devletleri'nden de hasta gelen Adana'nın, Çukurova Havalimanı'nın faaliyete girmesiyle sağlık turizminde en üst seviyeye ulaşacağını belirttiTURSAF Başkanı Dr.

Tevfik Yazan: "Sağlık turizmi ülkemiz için stratejik bir sektör"ADANA - Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr.Halis Bayrak, İncirlik Hava Üssü sayesinde Amerika Birleşik Devletleri'nden de hasta gelen Adana'nın, Çukurova Havalimanı'nın faaliyete girmesiyle sağlık turizminde en üst seviyeye ulaşacağını söyledi.

Adana Sağlık Turizmi Derneği ev sahipliğinde Adana Ticaret Odası işbirliğiyle Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen 'İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi ve 4.Olağan Çalıştayı' HiltonSA otelde başladı.Çalıştayın açılışında konuşan Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr.

Halis Bayrak, sağlık turizminin katma değeri yüksek bir sektör olduğunu belirterek, "Normal sağlık turizminin getirisi, normal turiste göre en az 10 kat, 20 kat hatta bazı yerlerde 50 kat daha fazladır.

Bir turist ülkemize geldiğinde 30 ile 50 Euro arasında kalım ücreti ödemektedir.Bir sağlık turizmi hastası ülkemize geldiği zaman minimum 2 bin, 5 bin, 10 bin, 20 bin dolar gibi rakamlar ödemektedir.

Sağlık turizmi bizim için, Adanamız için, ülkemiz için çok önemli.Bunu elimizden geldiğince üst seviyeye çıkartmak istiyoruz" dedi."Çukurova Havalimanı, sağlık turizmi canlandıracak"Yapımı devam eden Çukurova Havalimanı'nın açılmasıyla sağlık turizmi konusunda Adana ve Mersin'e büyük katkı sunacağını ifade eden Dr.

Halis Bayrak, şöyle devam etti: "İnşallah Çukurova Havalimanı 2018 yılında hizmete girerse tüm Ortadoğu ülkeleri ile bir bağlantımız oluşacak, Avrupa ve diğer ülkelerle direk bağlantı durumu meydana gelecektir.Hem sağlık turizmi hastalarını, Adana, Mersin ve diğer illerden alacağız hemde sağlık turizminin yandaşları olan, oteller, acenteler ve diğer ekonomiye katkıda bulunan firmalar en üst seviyeye çıkacaktır.

Biz Adana olarak sağlık turizmi yapabilecek kapasiteye sahibiz.Adana ve Mersin şehir hastaneleri hem bina, hemde cihaz olarak buna hazırdır.""En üst seviyede sağlık turizmi yapacağız"Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr.

Halis Bayrak, sağlık turizmi hastalarının çoğunlukla ülkelere ve şehirlere komşuluk ilişkileri nedeniyle geldiğini belirti.Bayrak, Adana'da bulunan İncirlik Hava Üssü nedeniyle Amerika'dan bile hasta geldiğini belirterek, "Suriye, Irak, İran, Kıbrıs ve Azerbeycan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan gibi ülkelerden hastalar gelmekte.

Avrupa ülkelerinden de almaktayız ama nadir. İncirlik Hava Üssü'nden dolayı Amerika Birleşik Devletleri'nden de sağlık turizmi hastası almaktayız.Hedefimiz Çukurova Havalimanı ile biz en üst seviyede sağlık turizmi yapacağız" şeklinde konuştu."Sağlık turizmi stratejik sektör"TURSAF Başkanı Dr.

Tevfik Yazan ise her sene sadece medikal tedavisi amacıyla gelen turizm hastalarının 100 milyar doları aşkın gelir sağladığını belirtti.Yazan, sağlık turizminin stratejik bir sektör olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Daha 1 ay öncesi dünya devi ortadoğuyu karıştırdı, altından 300 milyar dolarlık silah anlaşması çıktı.

Sağlık turizmi stratejik bir sektör derken bir dünya devi olan ülke 300 milyar dolar için yüzbinlerce insanın ölmesini umursamayarak kaç tane ülkeyi, yarınlarını düşürmeden karıştırabiliyor.Bu taraftada şifa vermek amacıyla çok daha fazla rakamlardan bahsediyoruz.

Her ülke için ve özellikle bizim ülkemiz için stratejik bir sektör."Çalıştay daha sonra sunumlarla devam etti.Düzenlenen çalıştaya Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın yanı sıra kent protokolü ve çok sayıda doktor katıldı.

İlgili diğer haberler

Haftanın tarihine bakış
Dha Yurt Bülteni - 9
Gençlerden Ecdada Mektup 1919" Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Gençlerden Ecdada Mektup 1919" Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Haftanın tarihine bakış
Terör Örgütü Deaş a Mart Darbesi