Aralık 3. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $18,1 milyonu aştı

Aralık 3. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $18,1 milyonu aştı

Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda (TDEHB) geçen hafta döviz karşılığında gerçekleştirilen ticari işlemlerin toplam tutarı 18 milyon 114 bin ABD doları oldu. İlgili gelişme, Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası tarafından pazartesi günü bildirildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Özbekistan, Gürcistan ve Afganistan iş çevrelerinin temsilcileri, döviz karşılığında Türkmennebit (Türkmenpetrol) Devlet Kurumu’na bağlı bir fabrikada üretilen polipropilen, baz yağı ve dizel yakıt satın aldılar.

Türkmenistanlı girişimciler, yerel pazar için toplam 290 milyon 591 bin manatın üzerinde bir tutar karşılığında Türkmennebit Devlet Kurumu’na bağlı tesiste üretilen polipropilen, Türkmenhimiýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumu’na bağlı tesiste üretilen ufak taneli potasyum klorür, ayrıca el halıları, yorgan-döşek takımları, pamuk iplik, ham yağlı asit, pamuk atıkları satın aldılar.

Geçen hafta Türkmenistan Devlet Emtia ve Hammadde Borsası’nda 28 ticari işlem tescil edildi.

İlgili diğer haberler

New York borsası yükselişle kapandı
Kasım son hafta: TDEHB’de gerçekleştirilen işlemlerin değeri $18,8 milyonu aştı
TDEHB’nin pazartesi günkü seansında B tipi üre satışı yapıldı
Türkmenistan ile Kazakistan, bir sonraki iş forumunun Aşkabat'ta yapılmasında anlaştı
TDEHB: Yabancı iş adamları pamuk iplik satın aldılar
TDEHB’de perşembe günü gerşekleştirilen işlemlerin toplam tutarı $14,5 milyonu aştı
Aralık 2. Hafta: TDEHB’deki ihracat işlemlerinin tutarı $22,1 milyonu aştı