Aşkabat’ta BDT bölgesel iletişim ve bilişim konulu ortak toplantı yapıldı

Aşkabat’ta BDT bölgesel iletişim ve bilişim konulu ortak toplantı yapıldı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta bulunan Arçabil Oteli, çarşamba günü Bölgesel İletişim Birliği (RCC) Yönetim Konseyi’nin 59. Ortak Toplantısı ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Üye Devletleri ASA Bilgi Koordinasyon Konseyi’nin 29. Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Toplantılara, Türkmenaragatnaşyk (Türkmeniletişim) Ajansı Başkanı Hacımurat Hudayguliyev, Belarus İletişim ve Bilgi Temini Bakanı Konstantin Şulgan, RCC Genel Direktörü Nuruddin Muhitdinov, Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Özbekistan’ın iletişim ajanslarının temsilcileri katıldılar.

Toplantıya ayrıca Viasat Inc, Huawei Technologies Co. Şirketlerin, Tekel Karşıtı Politika Devletlerarası Konseyi, BDT Devletlerarası İstatistik Komitesi, BDT İcra Komitesi, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği ve Intersputnik Uluslararası Uzay İletişim Ajansı temsilcileri de katıldılar.

Ortak toplantıda, RCC bünyesindeki bölgesel ve uluslararası işbirliğinin durumu ve beklentileri, RCC üyesi ülkelerin dijital gelişiminin gelecek vaat eden yönleri, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin uygulanması, Dünya Radyokomünikasyon Konferansı ve 2023 Radyokomünikasyon Asamblesi hazırlıkları, 2023 Konsey oturumlarının ve çalışma grubu toplantılarının sonuçları da dahil olmak üzere iletişim ve bilişim alanındaki işbirliğinin güncel konuları ele alındı.

Ayrıca, Dünya Posta Birliği (UPU) 4. Olağanüstü Kongresi’nde RCC iletişim idarelerinin çalışmaları, UPU kararlarının ve posta stratejilerinin uygulanması, BDT üye ülkeleri arasında bilgi toplumunun inşası ve geliştirilmesinde işbirliği, dijital dönüşüm konularında BDT sektörel kurumları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi ve RCC İcra Komitesi Genel Müdürü’nün seçimi konuları ele alındı.

RCC Yönetim Konseyi, RCC’nin en üst organı olarak yılda en az bir kez toplanır ve ana çalışma alanlarını görüşüp karara bağlar.

İlgili diğer haberler

Türk Devletleri Teşkilatı Medya ve Enformasyon Toplantısı Kırgızistan'da Yapıldı
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış
Haftanın tarihine bakış