Aşkabat’ta sürdürülebilir ulaşım konulu uluslararası bilimsel-pratik konferans düzenlenecek

Aşkabat’ta sürdürülebilir ulaşım konulu uluslararası bilimsel-pratik konferans düzenlenecek

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 26 Kasım tarihinde ’Sürdürülebilir Ulaşım - Sürdürülebilir Kalkınmaya Katkı’’ konulu uluslararası bilimsel-pratik konferans düzenlenecek. Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na bağlı Ulaşım ve Haberleşme Ajansı Genel Dierktörü Mämmethan Çakiyev, gelişmeyle ilgili Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a rapor verdi.

Türkmenistan resmi medyasına göre, konferans kapsamında Dünya Sürdürülebilir Ulaşım Günü Kararı’nın kabul edilmesi münasebetiyle özel bir sergi de düzenlenecek.

Habere göre, karma bir formatta gerçekleştirilecek olan konferans, Türkmenistan’daki BM Kalkınma Programı Ofisi, uluslararası ve bölgesel ulaştırma yapılarının yanı sıra ulaştırma alanındaki büyük şirketlerin temsilcilerini bir araya getirecek.

Raporu dinleyen Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Dünya Sürdürülebilir Ulaşım Günü’ne denk gelen uluslararası bilimsel-pratik konferansın üst düzeyde organize edilmesi talimatını verdi.

Bakanlar Kurulu toplantısında Türkmenistan’ın sosyo-ekonomik kalkınmasının öncelikli görevleri, bir dizi belgenin taslakları ve diğer bazı konular ele alındı.

Ayrıca Aşkabat, bu yılın 26 Kasım tarihinde Türkmenistan-Kazakistan Ortak Çalışma Komisyonu temsilcilerinin ulaşım, transit trafik ve lojistik konulu ilk toplantısına ev sahipliği yapacak.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan heyeti, Dubai’de Dünya Hükümetler Zirvesi’ne katıldı
Türkmenistan, Londra’da ekonomik ve yatırım fırsatlarını tanıttı
BM Genel Kurulu, Türkmenistan’ın girişimiyle iki kararname kabul etti
Türkmenistan ile Finlandiya, uluslararası taşımacılık alanında İşbirliği Anlaşması imzaladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Türkiye 2053'e kadar 168 milyar dolarlık yatırım yapacak
Türkmenistan’ın Paris’te yapılacak Avrasya Haftası’na katılması görüşüldü