Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı

Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı

Türkmenistan’ın Kazakistan Büyükelçisi Berdimurat Recepov, Kazakistan’ın başkenti Astana’daki L.N. Gumilyev Avrasya Milli Üniversitesi’nde verdiği konferansla Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un "Gençler-Vatanın Direği’’ isimli ilk kitabını tanıttı. İlgili gelişme, Türkmenistan’ın Kazakistan Büyükelçiliği tarafından çarşamba günü servis edildi.

Büyükelçi Recepov’un konferansına, L.N. Gumilyev Avrasya Milli Üniversitesi’nde eğitim alan Türkmenistan, Rusya, Belçika ve Kırgızistanlı üniversite öğrencileri, öğretim görevlileri, Kazakistan’daki diplomatik misyonların ve Astana Diplomasi Kulübü’nün temsilcileri katıldılar.

Konferansın katılımcıları, Türkmenistan’da gençliğin ve bir bütün olarak ülkenin refahını sağlamaya yönelik devam eden büyük ölçekli programlar, sosyo-ekonomik, bilimsel, eğitimsel, sosyo-politik reformlar hakkında bilgi aldılar.

Etkinlik sırasında Astana’da eğitim gören Türkmenistanlı öğrenciler, Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un ’Bilgelik Okyanusu Mahtumkulu Firaki’’ adlı şiirini Türkmence ve Rusça olarak okudular.

Türkmenistan’ın Kazakistan Büyükelçisi Berdimurat Recepov, görüşmenin sonunda öğrencilerin derslerdeki ve spordaki başarıları hakkında bilgi alırken, öğrenciler de Büyükelçiye soru sorma fırsatı buldular.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan ile Türkiye, şehirleri arasında kardeşlik ilişkilerinin kurulmasını görüştü
Türkmenistan’ın Ukrayna Büyükelçiliği’nde Mahtumkulu Firaki’nin 300. yıldönümü vesilesiyle etkinlik düzenlendi
Yeni yılda Türkmenistan’da dünyaya gelen ilk bebeğe Arkadag ismi verildi
Türkmenistan’da 2024 yılı ’Bilgelik Okyanusu Mahtumkulu Firaki Yılı’’ ilan edildi
2024: Türkmenistan’da 49 endüstriyel ve sosyal amaçlı bina hizmete açılacak
Gurbanguli Berdimuhamedov, Erdoğan’ı ziyaret için Türkmenistan’a davet etti