Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı çalışma ziyaretiyle Türkmenistan’a gelecek

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı çalışma ziyaretiyle Türkmenistan’a gelecek

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Orta Asya ülkelerine gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında 17 Ocak 2024’te Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’a gelecek.

Avrupa Komisyonu’ndan Cuma günü yapılan açıklamaya göre, bu ziyaret Avrupa Birliği (AB) ile Orta Asya arasındaki işbirliğini daha da pekiştirmeyi amaçlıyor. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı, Orta Asya ziyareti kapsamında Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’ın Devlet Başkanlarının yanı sıra bu ülkelerin resmi yetkilileri ile bir araya gelecek.

Margaritis Schinas’ın, Aşkabat ziyareti sırasında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile görüşmesi bekleniyor.

Açıklamada belirtildiği gibi, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas’ın ziyareti AB-Orta Asya işbirliğinin giderek artan önemini teyit ediyor ve karşılıklı kalkınmayı ilerletmek için yeni kapılar açıyor.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı’nın Orta Asya ülkelerine çalışma ziyareti, 29-30 Ocak 2024 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenecek Avrupa-Orta Asya sürdürülebilir ulaşım ara bağlıtısına ilişkin Global Gateway Yatırım Forumu arifesinde gerçekleştiriliyor.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan heyeti, Brüksel’de ulaştırma konulu yatırım forumuna katılacak
Henrik Hololei: AB-Türkmenistan işbirliğini tüm yönlerde pekiştirmek için fırsatlar mevcut
Türkmenistan heyeti, Brüksel’de karşılıklı temaslarda bulundu
AB Başkan Yardımcısı: Türkmenistan, bölgede belirgin bir role sahip
Türkmenistan Devlet Başkanı, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı’nı kabul etti
Türkmenistan heyeti, Avrupa Komisyonu temsilcisi ve İspanyol şirketin yöneticisiyle görüştü