Azerbaycan Dışişleri Bakanı Türkmenistan’ı ziyaret etti

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Türkmenistan’ı ziyaret etti

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov başkanlığındaki Azerbaycan heyeti, iki günlük ziyaret için çarşamba günü Türkmenistan'a geldi.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’nın resmi web sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre, ziyaret kapsamında Azerbaycan Dışişleri Bakanı Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından kabul edildi.

Ayrıca Bakan C. Bayramov, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile de görüştü. Görüşmede diplomatlar, siyasi, ticari-ekonomik ve kültürel-insani alanlarda yüksek düzeydeki ikili ilişkilerden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Taraflar, iki ülke arasındaki siyasi-diplomatik görüşmelerin verimliliğinin altını çizdiler. İkili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gündeme dair konular ele alındı. Bu bağlamda, bölgesel ve uluslararası formatlarda Türkmenistan ile Azerbaycan arasındaki işbirliğinin önemine değinildi.

Bakanlar ayrıca, iki ülkenin modern ulaşım, demiryolu ve denizcilik altyapısının aktif kullanılmasıyla ekonomik ve yatırım işbirliği yelpazesini genişletme fırsatları da masaya yatırıldı.

Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Türkiye ve Afganistan arasındaki Transit ve Taşımacılık İşbirliği Anlaşmasının (Lapis Lazuli) önemine özellikle vurgu yapıldı. Bilindiği gibi taraflar, ulaşım ve iletişim alanında oluşturulan üçlü hükümetler arası etkileşim biçimi kapsamında Lapis Lazuli koridorunun kapasitesini güçlendirmeye isteklidirler.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan'da Ulaşım ve Aral Denizi Havzası Girişimleri Değerlendirildi
Türkmenistan'ın kargo trafiği 2021'de yüzde 28 arttı
AGİT, Lapis Lazıli Koridoru üzerine eğitim semineri düzenliyor
Değişen Kafkasya jeopolitiğinde Türkiye-İran ilişkileri
Türkmenistan Devlet Başkanı, Afganistan’ın yeni Türkmenistan Büyükelçisini kabul etti
Türkmenistan ve Afganistan Devlet Başkanları, ortak projelerin uygulanmasıyla ilgili görüştüler
TULM, Türkmenistan’da üretilen ürünlerin Çin'e ihracatını organize ediyor