Bağlantısızlar Hareketi Kovid-19 Temas Grubu Zirvesi'nde Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenler anıldı

Bağlantısızlar Hareketi Kovid-19 Temas Grubu Zirvesi'nde Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenler anıldı

Azerbaycan'da düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Kovid-19 Temas Grubu Zirvesi'nde, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler anıldı.

Bakü'de, yaklaşık 70 ülkenin devlet ve hükümet başkanları ile üst düzey yetkililerinin katılımıyla Bağlantısızlar Hareketi Kovid-19 Temas Grubu Zirvesi başladı.

Bağlantısızlar Hareketi Dönem Başkanı İlham Aliyev'in başkanlığındaki toplantıya Türkmenistan, Özbekistan, Irak ve Libya cumhurbaşkanları, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı, Küba, Gabon ve Tanzanya cumhurbaşkanı yardımcıları, Cezayir ve Kenya başbakanları katıldı.

Zirve'de, Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu Başkanı Csaba Körösi, Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Zurab Pololikaşvili, Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü Antonio Vitorino, BM Cenevre Ofisi Genel Direktörü Tatyana Valovaya, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Khusrav Noziri de yer aldı.

Aliyev, açılış konuşmasında, Kahramanmaraş merkezli depremlerde Türkiye ve Suriye'de çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini belirterek, katılımcıları saygı duruşuna davet etti.

Toplantıda, depremlerde hayatını kaybedenler 1 dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

İlgili diğer haberler

Aliyev, Fransa'nın sömürgeciliği sürdürmesine tepki gösterdi Açıklaması
Türkmenistan Devlet Başkanı, Bakü’de yapılan Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi’ne katıldı
Dünyada 2022 böyle geçti: Temmuz-ağustos-eylül
Çavuşoğlu'nun 2021 yılında diplomasi trafiği
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor
Dünya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ediyor