Bakan Çavuşoğlu: Elimiz kolumuz bağlı kalmayız (2)

Bakan Çavuşoğlu: Elimiz kolumuz bağlı kalmayız (2)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, PAÜ ÖĞRENCİLERİNE SESLENDİ

Denizli'ye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'ndaki programının ardından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Gençlik Buluşması'nda öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada mülteci konusuna değinen Bakan Çavuşoğlu, göç konusunda dünyada 'Bize gelmesin yeter' şeklindeki anlayışın hakim olduğunu belirterek, "Kaynağında bu işin, bu sorunun çözümü konusuna geldiğimiz zaman herhangi bir birlikte hareket etme kültürümüz, arzumuz da yok.

Tabii böyle dönemlerde sağduyu, diyalog ve diplomasiyi öne çıkaran aktörlere ihtiyacımız var.Sistem yetersiz.Dayanışma yok.Sorun da çok.Bu sorunlarla nasıl karşı karşıya kalacağız?

Nasıl bunlarla baş edeceğiz? Çatışma varsa bunları nasıl durduracağız? Üstesinden nasıl geleceğiz? İnsanlık ve kendi açımızdan bakarsak Türkiye ve milletimize olan etkisini nasıl minimize edeceğiz?Peki, bunu kiminle yapacağız? İşte böyle bir dönemde önemli aktörlere ihtiyaç var.

Türkiye olarak bizim de bugün yapmaya çalıştığımız bu.Statik, gelişmeleri izleyen bir Türkiye yok artık sevgili kardeşlerim, dinamik gelişmelere yön veren bir ülke olduk.Elbette bu aynı zamanda bir gücü gerektirir.

Yani büyük bir ülke, büyük bir millet, büyük bir 85 milyonluk nüfus, ekonomik güç ve elindeki güçleri sert ve yumuşak gücü akıllı bir şekilde kullanan, akıllı bir güç olan Türkiye'den bahsediyoruz" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, geceyi Denizli'de geçirdikten sonra sabah saatlerinde Muğla'ya geçecek.

Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

İlgili diğer haberler

7 Asırlık Gelenek Sanrıdas Dağının Zirvesinde Yaşatıldı
DTO Meclisi 1 yıl sonra fiziki toplandı
Denizli Sporcuları Gemlik Uluslararası Karate Turnuvasında Başarıyla Döndü
DTO Meclisi 1 yıl sonra fiziki toplandı
Türk dünyasının binlerce yıllık kardeşliği fotoğraflara yansıdı
Denizli'de Türk Cumhuriyetleri sergisi açıldı