Balkan vilayetinin Guvlımayak kasabasında yeni konut kompleksi inşa edilecek

Balkan vilayetinin Guvlımayak kasabasında yeni konut kompleksi inşa edilecek

Balkan vilayetinin Türkmenbaşı ilçesinin Guvlımayak kasabasında Gıyanlı Konut Kompleksi inşa edilecek. Türkmenistan’ın enerji, inşaat ve sanayiden sorumlu Başkan Yardımcısı Baymurat Annamämedov, cumartesi günü video iletişim yolu ile düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a bu kompleksin inşaatine başlanması için yapılan hazırlıklar hakkında rapor verdi.

Türkmenistan resmi medyasına göre, Gıyanlı Konut Kompleksi 472 aile için 4 katlı konutlar, 320 öğrenci kapasiteli bir ortaokul, 120 çocuk kapasiteli bir anaokulu, bir alışveriş ve eğlence merkezi içeriyor. Bu proje, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ilgili Kararnamesi temelinde hayata geçiriliyor.

Ayrıca toplantı sırasında Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Balkan velayetinin Türkmenbaşı ilçesi sınırlarında yeni bir modern enerji santrali inşasına ilişkin Kararı imzalayarak, belgeyi dijital sistem üzerinden Başkan Yardımcısı’na yolladı ve bazı net talimatlarda bulundu.

Türkmenistan Bakanlar Kurulu toplantısında ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına yönelik güncel görevler ve bir dizi taslak belge ele alındı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan'da üretilen ürünlerin ihracat hacmi $11,4 milyar oldu
Parahat-7 Konut Kompleksi'nde ortaokullar ve anaokulu inşa edilecek
Balkanabat kentinde 26 yeni konut inşa edilecek
Mari’de emniyet personeli için 52 yeni müstakil ev inşa edilecek
Nowa Hyzmat, Çoganlu Konut Kompleksi’nde park inşa edecek
Döwlet Gurluşyk, Aşkabat’ta 4.000 kişilik bir kültür merkezi inşa edecek