BDT, insani alanda 300'ün üzerinde etkinlik planlıyor

BDT, insani alanda 300'ün üzerinde etkinlik planlıyor

Uzman grubu üyeleri, 2023-2024 yılları için Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) üye devletlerinin insani işbirliği alanındaki öncelikli eylemlerinin taslak planını ele aldılar. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında pazartesi günü yer aldı.

Hibrit formatta gerçekleştirilen toplantıya Türkmenistan, Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Rusya, Tacikistan, Özbekistan ile birlikte İnsani İşbirliği Fonu ve BDT İcra Komitesi temsilcileri katıldılar.

Katılımcılar, tarafların taslak plan ile ilgili önerilerini değerlendirdiler. Belge, uzmanların nihai onayının ardından BDT Dışişleri Bakanları Konseyi ve BDT Hükümet Başkanları Konseyi'nin gelecek toplantılarında değerlendirmeye sunulacak.

Plan 10 bölümden oluşuyor ve 300'den fazla etkinlik içeriyor.

Belgenin BDT üye ülkeleri arasında eğitim, bilim, kültür, bilgi ve kitle iletişimi, kitap yayıncılığı ve basımı, spor ve turizm alanlarında çok taraflı işbirliğini koordine etmesi bekleniyor.

İlgili diğer haberler

İstanbul, 2023'te uluslararası toplantıların buluşma noktası oldu
Çankırı haber: Orta Asya-Rusya Zirvesi'nde Afganistan ve bölgedeki güvenliğin önemine vurgu yapıldı
Aşkabat'ta OGT 2022 Uluslararası Petrol ve Doğalgaz Forumu düzenlenecek
Terhi Hakala, AB Orta Asya Özel Temsilciliği görevine atandı
Türkmenistan’da 10 MW’lik Hibrit Güneş-Rüzgar Enerji Santrali kurulacak
TÜRKTOB Başkanı Akcan: Sertifikalı olmayan tohumun ticaretine karşıyız