Belçika merkezli dergi, Avrupalı okuyucularına Türkmenistan’ın başarılarını tanıttı

Belçika merkezli dergi, Avrupalı okuyucularına Türkmenistan’ın başarılarını tanıttı

Belçika merkezli Diplomatic World dergisi, 70.sayısını Türkmenistan’ın son yıllarda elde ettiği başarılara adadı. Derginin 18 sayfasında Türkmenistan’ın ekonomi, enerji, ticaret ve kültür alanlarında elde attiği başarılar tanıtılıyor. Türkmenistan’ın Belçika Büyükelçiliği, salı günü konu ile ilgili açıklama yaptı.

Diplomatic World dergisinin kurucusu Barbara Dietrich ve derginin proje yöneticisi Alberto Turkstra, Uluslararası Tarafsızlık Günü’ne adanan ’Diaylog: Barışın Garantisi’’ başlıklı uluslararası konferansa katılmak üzere Aralık 2022’de Aşkabat’a geldiler.

Belçika temsilcileri, Aşkabat ziyaretleri kapsamında o zamanki Türkmenistan Maliye ve Ekonomi Bakanı Muhammetgeldi Serdarov ile bir araya geldiler. Barbara Dietrich görüşmede, Türkmenistan’ın ekonomik potansiyelini Avrupalı okuyuculara tanıtmaya hazır olduğunu ifade etti.

Diplomatic World dünya siyasetini, ticaretini, finansını, ekonomisini ve kültürünü bir araya getiren diplomatik bir yayın kuruluşudur. Dergi Büyükelçiler, Devlet Başkanları, AB temsilcileri, uluslararası şirket yöneticileri ve önde gelen düşünce kuruluşları arasında geniş çapta tanınmaktadır.

İlgili diğer haberler

Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın Vefatının 2. Yılı
Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı'nın Vefatının 2. Yılı
Dünya Liderleri, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın Yeni Yılı’nı kutladılar
Türkmenistan’ın Büyükelçilikleri Dünya Bisiklet Günü’nü kutladılar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2023'te 25 farklı ülkeye 36 ziyaret gerçekleştirdi
Astana’da Türkmenistan Devlet Başkanı’nın ’Gençler-Vatanın Direği’’ kitabı tanıtıldı