Dağıstan, Türkmenistan’a balık, un ve cam kaplar sevk edecek

Dağıstan, Türkmenistan’a balık, un ve cam kaplar sevk edecek

Dağıstan, Türkmenistan’a balık (tirsi), un ve cam kaplar gönderilmesine ilişkin anlaşma imzaladı. İlgili anlaşma, Türkmenistan iş heyetinin Rusya Federasyonu Dağıstan Cumhuriyeti’ne yaptığı iş ziyareti sırasında imzalandı. Söz konusu gelişme, Dağıstan Uzman Destekleme Merkezi tarafından salı günü sosyal medya aracılığıyla bildirdi.

Habere göre, Türkmenistan heyeti iş ziyareti kapsamında Mahaçkale, Kızılyar ve bölgenin diğer belediyelerindeki işletmeleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında girişimciler ve dağıtım şirketlerinin temsilcileri, gıda ürünleri ve inşaat ürünlerine özel ilgi gösterdiler ve Dağıstan’ın iş fırsatlarını incelediler.

Dağıstan İhracat Destek Merkezi Başkanı Ruslan Abaskuliev, Dağıstan ile Türkmenistan arasındaki ekonomik işbirliğinin yeni bir aşamaya girdiğini belirterek, taraflar arasındaki ticaret hacminde önemli bir artış öngördü.

Bu yılın haziran ayında, Rusya’nın Türkmenistan'daki Ticaret Temsilcisi Alexander Yelizarov, Türkmenistan ile Dağıstan’ın bu yılın sonuna kadar düzenli bir feribot seferini başlatmayı planladığını belirtti.

İlgili diğer haberler

Marmarabirlik, 70. yılında ihracat hedeflerini açıkladı
Türkmenistan ile Dağıstan, düzenli feribot seferleri başlatacak
Rusya ile Avrasya ülkeleri, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’nun kapsamlı gelişimini planlıyor
İkincisi düzenlenecek olan Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali, Türkiye sınırlarını aşıyor
11. Dünya Aba Güreşi Şampiyonası'nda zirve Türkiye'nin
'Altın Karagöz' Gürcistan'ın