Dünya enerji şirketleri ve kuruluşları OGT-2023 uluslararası konferansına katılacaklar

Dünya enerji şirketleri ve kuruluşları OGT-2023 uluslararası konferansına katılacaklar

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, 25-27 Ekim 2023 tarihlerinde “Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı” (OGT-2023) uluslararası konferansa ve fuara hazırlık işleri hız kesmeden devam ediyor.

Halihazırda dünyanın 20 ülkesinden 150’den aşkın heyet OGT-2023 uluslararası konferansa katılacağını teyit etmiş durumda.Etkinlikte enerji sektörünün önde gelen şirket ve kuruluşlarını temsil eden resmi yetkililer konuşma yapacak.

Uluslararası konferansta SPE’nin (Petrol Mühendisleri Derneği) Başkanı Medhat M.Kamal, Baker Hughes şirketi Rusya we BDT Başkanı Yelena Akolseva, GHGSat Şirketi Başkanı Stefan Jermain, Dragon Oil Şirket Müdürü Ali Raşid Al Jarwan, CNPC Şirketi Genel Müdürü Çen Huaylun, ADNOC Şirketi Başkan Yardımcısı Jasper Pages ve diğer ulaslarası kuruluşların ve enerji şirketlerinin yöneticileri söz alacaklar.

Ayrıca Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Petrol Çalışmaları Dairesi Başkanı Behrooz Baikalizadeh ve BM sürdürülebilir enerji dairesi direktörü Dario Liguti de konferansın genel toplantısına katılacaklarını doğruladı.

Konferansta Türkmenistan'ın yakıt ve enerji sektörünün çeşitli alanlarını kapsayan yeni yatırım projeleri tanıtılacak.Bu projeler arasında Türkmenistan'daki dev Galkınış gaz sahasının sonraki aşamalarının geliştirilmesi, TAPI (Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan) gaz boru hattının inşası, sahalardaki petrol ve gaz üretiminin modernizasyonu, Hazar Denizi'nin Türkmen kıyılarının sahaların geliştirilmesinin yanı sıra yenilenebilir enerji yer alıyor. Özellikle hidrokarbon çıkarmanın ve metan emisyonlarının azaltılmasının çevresel yönlerine odaklanılacak.

Konferans kapsamında 60'tan fazla petrol, gaz ve hizmet şirketinin katılımıyla uluslararası bir fuar düzenlenecek. Uluslararası konferansı kapsamında gerçekleştirilecek fuara Dragon Oil, CNPC, Petronas, PEL, Honhua, Rosen Group, Sumitomo, Yug-Neftegaz, Tatneft, ENI, Renaissance, Schlumberger, Transneft, Interpipe, KAMAZ ve buna benzer çok sayıda şirket OGT-2023 katılacaktır.

Bu yıl düzenlenen OGT-2023 EXPO'da şirketlerin ürün ve hizmetlerini tanıtabilecekleri özel bir alan oluşturulacak. Fuar alanlarında yapılacak sunumlar, gelecekteki ortakların yeni yatırım projelerine ilişkin farkındalık düzeyini artıracak ve iş birliğinin boyutunu genişletecek.

Dragon Oil, CNPC, PEL Limited, Baker Hughes, Yug-Neftegaz, Hyundai Engineering, Mitro International, ENI ve Schlumberger şirketleri, Türkmenistan'ın başkentinde düzenlenen "Türkmenistan Petrol ve Gazı-2023" uluslararası konferansına sponsor olacaklar.

Organizatörlerin tahminlerine göre, bu sene planlanan OGT-2023 uluslararası konferans ve fuarına, önde gelen uluslararası enerji şirketlerinin, kuruluşlarının ve önde gelen küresel finans kuruluşlarının liderleri geçen yıla oranla daha fazla katılacak.

Konferansta katılımcılar deneyimlerini paylaşacaklar ve Türkmenistan'ın petrol ve gaz sektörünün gelişimini etkileyen bölgesel ve küresel eğilimlerini masaya yatıracaklar.Ayrıca konferans çerçevesinde Türkmenistan'ın petrol ve gaz, bankacılık, kimya ve enerji sektörlerinin yöneticileriylr yatırım fırsatlarını görüşmek üzere toplantılar düzenlenecektir.

“Türkmenistan Petrol ve Gazı-2023” adlı uluslararası konferans geleneksel ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Konferansa kayıtlar 16 Ekim 2023 tarihine kadar açık olacaktır. Danışmanlar tüm kayıtlı delegelere vize yardımı sağlayacaktır.

Konferansa katılım koşulları hakkında daha fazla bilgiye etkinliğin web sitesi www.ogt-turkmenistan.com'dan ulaşılabilir.

İlgili diğer haberler

İtalyan şirketlerinin temsilcileri, iş ilişkilerini geliştirmek üzere Aşkabat’a geldiler
Aşkabat'ta Uluslararası OGT-2022 Fuarı düzenleniyor
Türkmenistan’da Uluslararası OGT-2022 Konferansı faaliyetlerine başladı
Gurbanguli Berdimuhamedov, Güney Kore’nin büyük şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi
Hyundai Engineering, OGT 2023’ün bronz ortağı oldu
OPEC, Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı Konferansı’na katılımını teyit etti