Dünya Kuraş Şampiyonası’na katılmak için 240’ın üzerinde sporcu Aşkabat’a geldi

Dünya Kuraş Şampiyonası’na katılmak için 240’ın üzerinde sporcu Aşkabat’a geldi

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenecek 14. Dünya Kuraş Güreş Şampiyonası’na katılmak üzere 50 ülkeden 240’ın üzerinde sporcu Aşkabat’a geldi. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından cuma günü bildirildi.

Bangladeş, Zimbabve, Moğolistan, Kuveyt, BAE, Hindistan, Irak, İran, Kolombiya, Romanya, ve Meksika gibi ülkelerin sporcuları, Olimpiyat Kenti Savaş Sanatları Spor Kompleksi’nin minderlerinde mücadele etmek için Aşkabat’a geldiler.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Dünya Kuraş Şampiyonası’nın katılımcılarına bir tebrik mesajı gönderdi. Türkmenistan Devlet Başkanı’nın mektubunda, ’Uluslararası Kuraş Birliği ile birlikte misafirperver Türkmen topraklarında düzenlenen Dünya Kuraş Şampiyonası’nın açılışından dolayı sizleri içtenlikle kutluyorum.’’ ifadeleri yer aldı.

Haberde belirtildiği gibi, Türkmenistan Milli Kuraş Takımı sprcularının yanı sıra Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan ve Kırgızistan temsilcileri de şampiyonada zafere ulaşmayı hedefliyorlar.

Olimpiyat Kenti Savaş Sanatları Spor Kompleksi’nde düzenlenecek olan dünya şampiyonasında yedi erkek ve sekiz kadın sıkletinde 15 madalya için mücadele edilecek.

Kuraş, Orta Asya kökenli bir kemer güreşi sporudur ve Türk halklarının geleneksel bir sporudur. Üç bin yıla uzanan tarihi, onu bölgedeki en popüler sporlardan biri haline getirdi. 6 Eylül 1998'de kurulan Uluslararası Kuraş Birliği şu anda 32’si Asya’dan, 22’si Afrika’dan, 332ü Avrupa’dan, 22’si Kuzey ve Güney Amerika’dan ve 9’u Okyanusya’dan olmak üzere 118 ulusal spor federasyonunu bünyesinde barındırıyor.

İlgili diğer haberler

Türkmenistanlı sporcular, Dünya Kuraş Şampiyonası’nda 15 madalya kazandılar
Türkmenistan'da 14. Dünya Kuraş Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
Haftanın tarihine bakış
Kocaeli'yi bu akşam kick boks heyecanı saracak
Türkmenistanlı sporcular ve antrenörlere yeni araçlar hediye edildi
Türkmenistan, Dünya Kuraş Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak