Eni Turkmenistan Limited, OGT-2023’ün bronz ortağı oldu

Eni Turkmenistan Limited, OGT-2023’ün bronz ortağı oldu

Eni Turkmenistan Limited (ETL) şirketi, 25-27 Ekim tarihlerinde Aşkabat’ta düzenlenecek ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ (OGT-2023) başlıklı XXVIII. uluslararası konferans ve serginin bronz ortağı oldu.

Eni Turkmenistan Limited, doğalgaz ve petrol üretimi ve araştırmasından elektrik ve yenilenebilir enerjinin kojenerasyonuna kadar geniş bir yelpazede hizmet veren küresel bir enerji şirketidir.

Şirket, 2008 yılından bu yana Türkmenistan’ın batısında yer alan Nebitdag bölgesinde Ürün Paylaşım Anlaşması kapsamında operatördür. Toplam petrol üretimi 19,5 milyon tondan (142 milyon varilden fazla) fazladır ve petrol üretimine 2,4 milyar ABD dolarından fazla yatırım yapılmıştır.

ETL, 2024 yılında 80 milyon ABD dolarından fazla yatırım yapmayı planlamaktadır. Şirket, en yüksek sağlık, güvenlik ve çevre koruma standartlarına bağlıdır.

Şirket ayrıca, Türkmenistan’daki faaliyetlerinin sera gazı emisyonları üzerindeki genel etkisini azaltmak için uzun vadeli bir Karbon Nötr programı uygulamaktadır.ETL, personel gelişimi konusunda aktif olarak çalışmakta ve yerel içeriği teşvik etmektedir.

Eni Türkmenistan’ın yaklaşık 900 çalışanının yüzde 95’inden fazlası yerli personeldir. Şirket ayrıca, Türkmenistanlı çalışanlarına eğitim vermekte ve her yıl Türkmenistanlı üğrencilerin İtalya’daki yüksek öğrenim kurumlarında eğitim görmeleri için koşullar oluşturmaktadır.

Önde gelen enerji şirketleri ve kuruluşlarından üst düzey konuşmacılar da dahil olmak üzere 700’den fazla delege OGT-2023’e katılımlarını teyit ettiler.Bunlar arasında SOCAR Başkanı Rovşan Najaf, Daewoo E&C Türkmenistan Şubesi Direktörü Min Manjun, Türkmenistan Bilimler Akademisi Muhabir Üyesi Rahman Esedullaev, BASF Middle East Chemicals LLC Orta Doğu ve Orta Asya Teknik Pazar Müdürü Aşraf Abu Farisa, XP Upgreen Direktörü Barta Voterix, Mitro International Limited Baş Teknik Danışmanı İgor Şevçenko’nun yanı sıra diğer uluslararası kuruluşların ve enerji şirketlerinin yöneticileri yer alıyor.

’Türkmenistan’ın Petrolü ve doğalgazı-2023’’ başlıklı XXVIII. uluslararası konferans ve sergi Türkmengaz, Türkmennebit (Türkmenpetrol), Türkmengeologiýa (Türkmenjeoloji) Devlet Kurumları, Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkmen Forum şirketinin ortak organizasyonu ve Büyük Britanya’nın GaffneyCline şirketinin desteğiyle düzenleniyor.

Daha fazla bilgi için etkinliğin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili diğer haberler

SOCAR, OGT-2023’ün prömiyer ortağı oldu
Hyundai Engineering, OGT 2023’ün bronz ortağı oldu
OPEC, Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı Konferansı’na katılımını teyit etti
Türkmenistanlı öğrenciler, GENIUS Olympiad-2023’te dört madalya kazandılar
Aşkabat’ta ’Türkmenistan’ın Petrolü ve Doğalgazı-2023’’ başlıklı uluslararası konferans düzenlenecek
Türkmenistan’ın enerji sektörü, Paris’teki Uluslararası Yatırım Forumu’nda tanıtılacak