Futbol efsanesinden Trump'a: Savaşa karar veren başkan cepheye ilk giden olmalı

Futbol efsanesinden Trump'a: Savaşa karar veren başkan cepheye ilk giden olmalı

Eski Fransız futbolcu ve Manchester United efsanesi Eric Cantona, savaş kararları alan siyasi liderlere yönelik sert sözleriyle gündeme geldi.Cantona, özellikle ABD ile İran arasındaki gerilim üzerinden yaptığı açıklamada, savaş kararlarının gençler üzerinden verildiğini söyleyerek dikkat çeken bir öneri dile getirdi.Cantona, liderlerin güvenli ofislerde oturup savaş kararı aldığını ancak cepheye gönderilenlerin çoğunlukla gençler olduğunu vurguladı.

Fransız efsane, bu durumu eleştirerek şu ifadeleri kullandı: "Bir başkan savaşa karar verirse, cepheye ilk gönderilen kişi kendisi olmalı. "18 YAŞINDAKİ GENÇLER ÖLÜME GÖNDERİLİYOR"Cantona, savaşların bedelini çoğunlukla 18 yaşındaki gençlerin ödediğini belirterek siyasi liderleri eleştirdi.

Ona göre savaş kararları, savaşın gerçek yüzünden uzak ortamlarda alınıyor.Fransız futbol efsanesi, liderlerin kendileri cepheye gitmek zorunda olsaydı dünyada çok daha az savaş yaşanacağını savundu.Cantona, "O zaman çok daha az savaş olurdu" diyerek sözlerinin arkasında durdu.59 yaşındaki eski futbolcu, savaşların sadece askerleri değil sivilleri ve çocukları da etkilediğini belirterek, kendi çocuklarının asla savaşa gitmesini istemeyeceğini de dile getirdi.Filistin'e verdiği destekle de bilinen Cantona sosyal medya hesabından İsrail işgali altındaki Beytüllahim'de bulunan Aida mülteci kampının takımı "Lajee Celtic Club" formasını giyerek paylaşımda bulunmuştu.

Elif Yeşil Haberler.com Eric Cantona Donald Trump Politika Futbol Yaşam Dünya İran Spor

İlgili diğer haberler

2026 Dünya Kupası Yolunda Milli Gururlar: Altay Bayındır
Şampiyonlar Ligi'nde PSG'nin zaferi
Manchester United'da Casemiro, Sancho ve Malacia ile yollar ayrıldı
Bu çocuğu tanıdınız mı? Şimdi tüm dünya peşinde koşuyor
İran'ın çok başlıklı füzeleri durdurulamıyor! Ölü ve yaralılar var
İran'ın misillemesinde Tel Aviv'e isabet eden füze nedeniyle 2 kişi öldü
Şampiyonlar Ligi'nde son 16 heyecanı başladı