GÜNDEM ÖZETİ / 25 Temmuz 2026

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Anıtkabir'i ziyaret edecek, Anadolu Kulübü'nde düzenlenecek Parti Meclisi Toplantısı'na katılacak.(Ankara/11.00/12.00)YASAMA YÜRÜTME SİYASET1- Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Rize Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunacak.(Rize/16.00)2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rauf Denktaş Kültür Merkezi'nde "Üye Katılım Töreni"ne katılacak.(İstanbul/12.00)3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, 6.

Geleneksel Yörük Türkmen Şenliği'nin açılış programında vatandaşlara hitap edecek.(Kırıkkale/13.00)DÜNYA DİPLOMASİ1- Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelecek.Görüşmenin ardından Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ve Guterres, ortak basın toplantısı düzenleyecek.(Şam)2- ABD ile İran arasında sağlanan mutabakata rağmen İran'a yönelik süren ABD saldırıları ve İran'ın bölgedeki misillemelerine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.(Washington/Tahran/Tel Aviv)3- Gazze'deki ateşkes süreci, İsrail'in ateşkes ihlalleri, bölgedeki insani durum ve gelişmelerin uluslararası alandaki yansımaları izleniyor.(Gazze/Kudüs)SPOR1- Gençlerbirliği Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kocatepe Kültür Merkezi'nde çoğunluk aranmaksızın yapılacak.(Ankara/10.00)2- A Milli Kadın Voleybol Takımı, Çin'de düzenlenen 2026 FIVB Milletler Ligi Final Etabı'nın yarı finalinde Çin ile karşı karşıya gelecek.(Makau/14.30)3- Formula 1'de 2026 sezonunun on üçüncü ayağı Macaristan Grand Prix'sinin sıralama turları gerçekleştirilecek.(Mogyorod/17.00)***Anadolu Ajansının yayımladığı haber, video, fotoğraf, grafik ile internet için oluşturduğu içerikler, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz.

Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz.Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.Kaynak: AA Anadolu Ajansı Diplomasi Güncel

İlgili diğer haberler

Senegal, eski Cumhurbaşkanı Sall'ın BM Genel Sekreterliği adaylığını resmen destekleyecek
Katar, İran'ın saldırılarına ilişkin BM ve BM Güvenlik Konseyi'ne mektup gönderdi
Rusya: Avrupa'nın askerileştirilmesi süreci bağlamında her türlü senaryoya hazırız
BM Genel Sekreteri Guterres, Suriye Devlet Başkanı Şara ile görüştü
GÜNDEM ÖZETİ / 21 Temmuz 2026
Guterres: Hürmüz Boğazı'nın Uzun Süre Kapalı Kalması Küresel Ekonomi İçin Yıkıcı Sonuçlar Doğurabilir