Güney Kore’nin Daewoo E&C şirketi Türkmenistan’da şube açacak

Güney Kore’nin Daewoo E&C şirketi Türkmenistan’da şube açacak

Güney Kore’nin Daewoo E&C şirketi, bu yılın eylül-ekim aylarında Türkmenistan’da bir şube açmayı planlıyor. BusinessKorea dergisi, Daewoo E&C Şirketi Başkanı Baek Jong-wan’a atıfta bulunarak, perşembe günü gelişme ile ilgili haber verdi.

Baek Jeong-wan, yeni şubenin açılmasının şirketin Türkmenistan Hükümeti ile daha yakın ilişkiler kurmasına ve projeler üzerinde daha hızlı işbirliği yapmasına olanak sağlayacağını ifade etti.

Seul’deki Daewoo E&C Genel Merkezi, Türkmenistan Dış Ekonomik İş Bankası Başkanı Rahimberdi Cepbarov, Türkmenhimiýa (Türkmenkimya) Devlet Kurumu Başkanı Devrangeldi Sapbayev ve Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Baymurat Annamämmedov’un da aralarında bulunduğu Türkmenistan heyetiyle bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

Toplantı sırasında Daewoo E&C Yönetim Kurulu Başkanı Jeong Won-ju, ’Mayıs ayında Türkmenistan’a yaptığım ilk ziyaretimden sadece iki ay sonra Güney Kore’de tekrar bir araya gelmekten dolayı mutluluk duyuyorum.

Daewoo E&C şirketine verilen cömert destek için minnettarım ve tüm çalışanlarımız Daewoo’nun aktif olarak desteklediği iki gübre fabrikası projesinin mühendislik, tedarik ve inşaat sözleşmelerinin başarıyla imzalanabilmesi için ellerinden geleni yapıyor.’’ ifadelerini kullandı.

Güney Kore ayrıca, Türkmenistan’ın Lebap vilayetindeki Türkmenabat şehrinde bir fosfat gübre tesisi ve ülkenin Balkan vilayetinde bir üre gübre üretim tesisi inşa etmeyi planlıyor.

İlgili diğer haberler

Japonya'nın NEXI Ajansı, Türkmenistan'daki projelerin finansmanına katılmaya hazır olduğunu onayladı
Aşkabat ve Londra, iş ilişkilerinin güçlendirilmesini görüştüler
Türkmenistan-IMF: Gelecek vaat eden projelere yatırım çekme konuları görüşüldü
Türkmenistan ile Amerikan finans kurumu, yatırım fonunun oluşturulmasına ilişkin görüştü
Türkmenistan ile Abu Dabi büyük yatırım anlaşmalarını imzaladı
Türkmenistan Devlet Başkanı: Dövizle ilgili işlemler düzenlenmeli