Gurbanguli Berdimuhamedov, Abu Dabi’de BAE Devlet Başkanı ile görüştü

Gurbanguli Berdimuhamedov, Abu Dabi’de BAE Devlet Başkanı ile görüştü

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, perşembe günü Abu Dabi’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirerek, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi.

BAE Başkanlık Sarayı’nda gerçekleşen görüşmede taraflar, birbirlerini Yeni Yıl vesilesiyle tebrik ederek, iki ülkenin halklarına mutluluk ve esenlik dilediler.

Türkmenistan halkının Milli Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov, BAE Devlet Başkanı’na Türkmenistan Devlet Başkanı’nın sıcak selamlarını ve kalkınma ile ilgili iyi dileklerini iletti. BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan iyi dilekleri için teşekkür ederek, Türkmenistan Devlet Başkanı’na en iyi dileklerini ifade etti.

Liderler, Türkmenistan ile BAE arasındaki dostane ilişkiler, aynı zamanda yenilenebilir enerji, gıda güvenliği, altyapının geliştirilmesinin yanı sıra diğer önemli sektörleri de içeren ekonomik ve yatırım işbirliği hakkında görüş alışverişi yaptılar. BAE’nin resmi basınına göre, ele alınan bu konular sürdürülebilir kalkınma ve ilerlemeye daha fazla ivme kazandırmak için iki ülke açısından da büyük önem arz etmektedir.

İki ülke arasındaki ilişkilerin niteliğinden ve gelişiminden övgüyle bahseden taraflar, karşılı yarar sağlayan bu ilişkileri daha da ilerletmek için çeşitli alanlarda işbirliğini genişletmekteki kararlı tutumlarını sürdürdüklerini teyit ettiler.

BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un büyük katkılarının bulunduğunu özellikle vurguladı.

Türkmenistan halkının Milli Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov, görüşmenin sonunda BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ı kendisi için uygun zamanda Turkmenistan’ı ziyaret etmeye cağırdı.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı BAE’yi ziyaret ediyor
Türkmenistan ile BAE arasında birçok anlaşma imzalandı
Gurbanguli Berdimuhamedov, Dubai Aviation Corporation şirketinin Satış Direktörü'yle görüştü
Türkmenistan Devlet Başkanı, Abu Dabi Veliaht Prensi’ne tebrik mektubu gönderdi
Türkmenistan Devlet Başkanı, BAE Devlet Başkanı Yardımcısı ile bir araya geldi
Gurbanguli Berdimuhamedov, Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan ile görüştü