Gurbanguli Berdimuhamedov, Arkadag şehrine taşınma faaliyetlerinin gidişatından duyduğu hoşnutsuzluğu belirtti

Gurbanguli Berdimuhamedov, Arkadag şehrine taşınma faaliyetlerinin gidişatından duyduğu hoşnutsuzluğu belirtti

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Arkadag şehrinin yeni Binicilik Kompleksi’nde cumartesi günü gerçekleştirdiği çalışma toplantısında, şehrin modern konutlarına nüfusun taşınmasını sağlama konularının önemine değinerek, bu alanda yürütülen çalışmalardan duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirdi.

Türkmenistan resmi basınında yer alan habere göre, çalışma toplantısında Türkmenistan Devlet Başkanlığı’na bağlı Arkadag Şehir İnşaati Devlet Komitesi Başkanı Deryageldi Orazov ve Arkadag Belediye Başkanı Şamuhammet Durduliyev hazır bulundular.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, şehirdeki modern konutlara nüfusun taşınmasını sağlama konularına sorumlu ve kapsamlı yaklaşılması gerektiğini vurgulayarak, nüfusun yeni şehirde yaşamaları için gerekli tüm tedbirlerin alınması ihtiyacını kaydetti.

Şehir inşaatinin ikinci etabı kapsamındaki faaliyetlerin belirlenen süreden geri kaldığını ifade eden Türkmenistan halkının Milli Lideri, Deryageldi Orazov’un bu yöndeki çalışmalarından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı, Deryageldi Orazov ve Şamuhammet Durduliyev’e hitap ederek, noksanlıkların kısa sürede düzeltilmesi, Arkadag şehrinin kapsamlı ve uyumlu bir şekilde geliştirilmesiyle ilgili konuların sürekli denetim altında tutulması yönünde net talimatlar verdi.

Türkmenistan Devlet Başkanlığı Divanı’nın faaliyetlerinden sorumlu H.Hacımuradov ile Uluslararası Türkmen Alabay Köpekleri Birliği ve Uluslararası Ahal-Teke Binicilik Birliği Başkan Yardımcısı B.Recepov’un katılımıyla devam eden çalışma toplantısında, B.

Recepov günümüzün mutluluk verici gelişmelerinin bir sembolü olarak, Türkmenistan halkının Milli Lideri’ne Şatlık isminde bir Alabay cinsi köpek yavrusunu Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a takdim etmesi yönünde bir ricada bulundu.

Ayrıca Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, yeni Binicilik Kompleksi’nde yetiştirlen atların durumları ile ilgilendi ve buradaki projelerle tanıştı.

İlgili diğer haberler

Serdar Berdimuhamedov’un Türkmenistan gençliğinin başarılarına yönelik kitabı yayınlandı
Gurbanguli Berdimuhamedov, Arkadag şehrinin ikinci etabında inşa edilecek binaları inceledi
Ahal vilayetinin İdare Merkezi'nde yeni cami inşa edilecek
Gurbanguli Berdimuhamedov, Ahal vilayetinin yeni İdare Merkezi'nde çalışma toplantısı düzenledi
Gurbanguli Berdimuhamedov, Arkadag şehrinin ikinci etabında inşa edilecek projeleri inceledi
Ahal vilayetinin yeni İdari Merkezi'nde elektrikli ulaşım araçları devreye alınacak