Gurbanguli Berdimuhamedov, büyük yabancı şirketlerin yöneticileriyle görüştü

Gurbanguli Berdimuhamedov, büyük yabancı şirketlerin yöneticileriyle görüştü

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, salı günü Aşkabat’ta Almanya’nın CLAAS Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı, Alman Ekonomisi Doğu Komitesi Başkanı Cathrina Claas-Muehlhaeuser, ABD’nin John Deere şirketinin Tarım Departmanı Başkanı Mark von Pentz ve Fransa’nın Bouygues Şirketler Grubu CEO'su Martin Buig ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyasında yer aldı.

CLAAS Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Cathrina Claas-Muehlhaeuser ile gerçekleşen görüşme:

CLAAS şirketinin Türkmenistan ile uzun vadeli işbirliğinden gurur duyduğunu kaydeden Cathrina Claas-Muehlhaeuser, mevcut iş ilişkilerini geliştirmekle yakından ilgilendiğini ifade etti.

Görüşmede, Türkmenistan ile Alman Ekonomisi Doğu Komitesi arasında ikili iş ilişkilerinin kurulmasına yönelik işbirliğinin verimli doğası vurgulandı. Her iki ülkenin yatırım alanındaki ilişkiler de dahil karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini daha da geliştirmeye istekli olduğu teyit edildi.

ABD’nin John Deere şirketinin Tarım Departmanı Başkanı Mark von Pentz ile gerçekleşen görüşme:

Görüşmede, ikili işbirliği beklentileri masaya yatırıldı. Bu bağlamda, John Deere şirketi ile kurulan iş ilişkilerin uzun vadeli karakteri not edildi.

İkili işbirliği konularına değinen Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, tarım alanının ülke ekonomisindeki önemli sektörlerden biri olduğunu, gıda güvenliğinin sağlanmasının ise Türkmenistan halkının refahı ile doğrudan bağlantılı olduğunu vurguladı.

Bouygues Şirketler Grubu CEO'su Martin Buig ile gerçekleşen görüşme:

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Bouygues şirketi ile ortak hayata geçirilen projelerin Milli kentleşme programlarının uygulanması, Türkmenistan’ın inşaat ve endüstri kapasitesinin arttırılması açısından büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Görüşmede, gelecekte yapılacak ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişi yapıldı, Türkmenistan’ın sosyo-ekonomik kalkınmasındaki öncelikler dikkate alınarak, Fransız şirketinin yeni ortak proejelere katılma olasığı değerlendirildi.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan Devlet Başkanı, birkaç yabancı şirketin yöneticileriyle ikili görüşmelerde bulundu
Türkmenistan, Fransız iş adamlarını ülkenin yatırım imkanlarıyla tanıştırdı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na dünyanın dört bir tarafından taziye ve dayanışma mesajı geldi
Türkmenistan Devlet Başkanı ile Bouygues şirketinin başkanı, işbirliği olanaklarını değerlendirdi
Kavga Ettiler, Alkol Etkisi Geçince Barıştılar
Dha Yurt Bülteni - 15