Gurbanguli Berdimuhamedov, Daşoguz'da tedavi gören çocukların sağlık durumlarıyla ilgilendi

Gurbanguli Berdimuhamedov, Daşoguz'da tedavi gören çocukların sağlık durumlarıyla ilgilendi

Türkmenistan Milli Konsey Meclis Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’un talimatı ile salı günü Daşoguz vilayetine bir çalışma ziyareti düzenledi.

Türkmenistan resmi medyasında çıkan habere göre, Daşoguz kentindeki çok yönlü hastaneyi ziyaret ederek, cerrahi müdahale yapılacak çocukların sağlık durumları, hastanede sağlanan tıbbi hizmetler ve onların sonuçları ile yakından ilgilendi.

Milli Konsey Meclis Başkanı, Himayeye Muhtaç Çocuklar Hayır Vakfı’nın gerekli yardımları sağlayacağını kaydetti ve ebeveynlere çocuklarının en kısa sürede sağlıklarına kavuşmaları yönünde temennilerde bulundu.

Halk Meclisi Başkanı ayrıca, hastanede tedavi gören çocuklara çeşitli hediyeleri teslim etti.

Gurbanguli Berdimuhamedov, burada Türkmenistan Sağlık ve İlaç Sanayi Bakan Yardımcısı A.Germanov ve Daşoguz Vilayet Çok Yönlü Hastanesi Başhekimi H.Gurbanov’un katılımları ile bir çalışma toplantısı düzenledi. Başhekim, toplantıda hastane ünitelerinin iş düzeni, doktorların mesleki gelişimlerinin ilerletilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Gurbanguli Berdimuhamedov ayrıca, Türkmenistan Ziraat Enstitüsü’nde eğitim gören öğrencilerle de bir araya gelerek, tarımsal biliminin daha geliştirilmesi ve eğitim sektöründe yeni metotların, dijital sistemin uygulanmasının yanı sıra tarımsal sanayi kompleksin tüm alanlarında işinin ehli uzmanların hazırlanması ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.

İlgili diğer haberler

Tüba Gıda Güvenliği Sempozyumu Düzenlendi
Olay Yerinden Getirilen Kafa Derisi ve Saç Dokusu Tekrar Kafaya Dikildi
Başkan Şahin, Go-kart Kazasında Yaralanan Öğrenci Hakkında Bilgi Aldı
Türkmenistan Büyükelçisi Amanlıyev'den Saçı Lastiklere Dolanan Öğrenciye Ziyaret
İzmir'de Derin Dondurucuda 4 Ceset Bulundu
Türkmenistan Lideri, BDT Zirvesi’nde tıp alanına yönelik yeni girişimleri önerdi