Gurbanguli Berdimuhamedov ile Özbekistan Devlet Başkanı arasında telefon görüşmesi gerçekleşti

Gurbanguli Berdimuhamedov ile Özbekistan Devlet Başkanı arasında telefon görüşmesi gerçekleşti

Mekke’de hac farzını ifa etmek için Suudi Arabistan’a giden Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, perşembe günü Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında yer aldı.

Özbekistan Devlet Başkanı, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un doğum gününü kutlayarak, sağlık, uzun ömür ve çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu. Özbekistan Devlet Başkanı ayrıca, dijital çözümler ve en son teknolojilerle donatılmış akıllı’ Arkadag şehrinin ilk etabının açılışından dolayı Türkmenistan halkının Milli Lideri’ni tebrik etti.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı, sıcak tebrikleri ve iyi dilekleri için Özbekistan Devlet Başkanı Şevket Mirziyoyev’e teşekkür etti.

Türkmenistan Halk Konseyi Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, telefon görüşmesinde, Özbekistan'ın birçok alanda büyük başarılar elde ettiğini, uluslararası alanda prestijinin ve halkının refahının sürekli arttığını kaydederek, 9 Temmuz’da yapılacak Devlet Başkanlığı seçimlerinde Özbekistan Devlet Başkanı’na başarı diledi.

Bunun yanında Türkmenistan halkının Milli Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Valnetina Metviyenko telefon görüşmesinde, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı’nı doğum günü, Arkadag şehrinin ilk etabının hizmeti açılması vesilesiyle kutlayarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu önemli gün dolayısı ile gönderidği tebriklerini iletti.

İlgili diğer haberler

Haftanın tarihine bakış
Kırgızistan'da TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev "Danaker Devlet Nişanı"na layık görüldü
Bursa'da Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nde Nefes Kesen Görüntüler
Bursa'da Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nde Nefes Kesen Görüntüler
Dha Yurt Bülteni 15
Kılıçdaroğlu na Siyasetin Ceo su Pankartıyla Karşılama ...