Gurbanguli Berdimuhamedov, kırdığı yeni rekor vesilesiyle Oleg Kononenko’yu tebrik etti

Gurbanguli Berdimuhamedov, kırdığı yeni rekor vesilesiyle Oleg Kononenko’yu tebrik etti

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Roskosmos Devlet Kurumu Kozmonot Ekibi Komutanı, Pilot-Kozmonot, Türkmenistan’ın Kahramanı Oleg Kononenko’yu uzayda toplam kalış süresi açısından yeni bir dünya rekoru kırması vesilesiyle Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Türkmenistan halkı adına, ayrıca bizzat kendi adına tebrik etti.

Türkmenistan halkının Milli Lideri Gurbanguli Berdimuhamedov tebrik mesajında, 1.000 gün ve geceyi uzayda, dünyanın yakınında geçirmenin bir cesaret, kahramanlık ve tüm insanlığa bir sadakat ve hizmet örneği olduğunu ifade etti. İlgili haber, Türkmenistan resmi basınında pazartesi günü yer aldı.

Türkmenistan Halk Meclisi başkanı mesajında, ’Türkmenistan’ın Kahramanı, Siz uzayı barışçıl bir şekilde geliştirmeye, küresel kalkınma amaçlı yaptığınız bilimsel araştırmalar, deneysel çalışmaların sonuçlarından yararlanmaya yönelik sağlam iradenizi ispat ettiniz. Biz Türkmenistan’da, kadim Türkmen topraklarında dünyaya gelen bir vatandaşımızın uzay araştırmacısı olmasından, çalışmalarında büyük başarılara imza atmasından gurur duyuyoruz.’’ ifadeleri yer alıyor.

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Oleg Kononenko’yu halihazırda yürüttüğü uzay çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Türkmenistan halkının onu Mahtumkulu Firaki’nın 300. doğum yılı vesilesiyle düzenlenecek kutlamalarda Türkmenistan’da görmekten büyük mutluluk duyacağını vurguladı ve Oleg Kononenko’ya sağlık, mutluluk, yeni başarılar diledi.

Oleg Kononenko, bu yıl 4 Şubat tarihi itibariyle uzayda 878 gün 11 saat 29 dakika 48 saniye geçirerek rekor yeniledi. Kononenko şu anda beşinci uzay uçuşunu gerçekleştiriyor. Kozmonotun bir yıl sürecek uzay seferinin sonunda, uzayda kaldığı toplam süre 1.110 gün olacak.

Türkmenistan’ın Lebap vilayetinin Türkmenabat kentinde 21 Haziran 1964 tarihinde dünyaya gelen Oleg Kononenko, ilk uzay uçuşunu Nisan 2008'de gerçekleştirdi. İlk seferinden döndükten sonra Rusya Federasyonu Kahramanı ve Rusya Federasyonu Pilot-Kozmonotu unvanlarıyla onurlandırıldı. Eylül 2019’da Türkmenistan'ın Kahramanı unvanına layık görüldü.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan'ın Kahramanı Kononenko, uzayda en uzun süre kalma rekorunu kırdı
RZD, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’nda 1 milyon ton yük taşımayı hedefliyor
RZD Logistics, Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru’nda taşımacılık maliyetlerini azaltmayı hedefliyor
AsstrA uzak Türkmenistan'a yaklaşıyor
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Güzergahında İşbirliği ...
Bakan Turhan - Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Güzergahında İşbirliği