Gurbanguli Berdimuhamedov, Mari vilayetine çalışma ziyareti gerçekleştiriyor

Gurbanguli Berdimuhamedov, Mari vilayetine çalışma ziyareti gerçekleştiriyor

Türkmenistan halkının Milli Lideri, Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, perşembe günü Mari vilayetine bir çalışma ziyareti gerçekleştirerek, burada bir iş toplantısı düzenledi. İlgili haber, Türkmenistan resmi medyası tarafından servis edildi.

Mari Vilayet Valisi ve eğitim, kültür, sağlık ve spordan sorumlu vali yardımcılarının katılımıyla gerçekleştirilen iş toplantısında, vilayeti sosyo-ekonomik açıdan geliştirmek ve bölgenin tarım sektöründe modern teknolojileri, dijital sistemi uygulamakla ilgili konular ele alındı.

Ayrıca iş toplantısında arazi ıslahının iyileştirilmesi, toprak verimliliğinin, pamuk ve buğday üretim hacminin arttırılması, aynı zamanda sanayi ve sosyal amaçlı bina inşaatllerinin düzenli denetlenmesi gibi konular da ele alındı.

Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı, vilayetin tarım sektöründeki çalışmaların yanı sıra bölgede inşa edilen çeşitli amaçlara yönelik tesislerin inşaat çalışmalarının da sürekli denetlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, inşa edilmekte olan tesislerin inşaatlerinde yüksek kaliteyi sağlamanın, öngörülen sürede devreye alınmasının önemli bir görev olarak belirlendiğini kaydetti.

Türkmenistan halkının Milli Lideri, iş toplantısında vali yardımcılarına hitap ederek, günümüzde Türkmenistan halkının manevi dünyasının zenginleşmesi için önem arz eden etkinliklerin düzenli olarak gerçekleştirilmesiyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

Mari vilayetinin yöneticileri, devlet tarafından sağlanan desteklerden verimi faydalanarak, vilayetin sosyo-ekonomik açıdan kalkınması, bölge halkının sosyal yaşam seviyesinin yükselmesi için gerekli tüm çabayı harcayacaklarına dair Türkmenistan Halk Meclisi Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a güvence verdiler.

İlgili diğer haberler

Türkmenistan, Kırgızistan’a insani yardım gönderdi
Türkmenistan Devlet Başkanı, yeni Aşkabat Savcısı’nı atadı
Mari’de emniyet personeli için 52 yeni müstakil ev inşa edilecek
Türkmenistan, Afganistan’dan mermer ithalatı ile ilgileniyor
Türkmenistan’ın Lebap vilayetinde 23,39 milyar manatlık endüstriyel ürün üretildi
Türkmenistan’da Halk Meclisi oluşturuldu