Gurtly Konut Kompleksi’ne 46 yeni konut daha eklenecek

Gurtly Konut Kompleksi’ne 46 yeni konut daha eklenecek

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yer alan Gurtly Konut Kompleksi’nde 30 adet dörder katlı, her biri 49 daireli ve 16 adet dörder katlı, her biri 68 daireli yeni konutlar inşa edilecek. İlgili Karar, cuma günü video iletişim yoluyla yapılan Bakanlar Kurulu Toplantısı’nda Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından imzalandı.

Türkmenistan resmi basınına göre, konut kompleksi projesi kapsamında 720 öğrencikapasiteli bir ortaokul, 320 çocuk kapasiteli bir anaokulu, park, ayrıca kompleksin iç yolları ve çevre yollarının yanı sıra içme suyu ve kanalizasyon sistemlerinin inşası öngörülüyor.

Belgeye göre, Aşkabat Belediyesi ilgili projelerin tasarlanması ve bitişik alanların iyileştirilmesiyle birlikte inşa edilmesi için yerel inşaat şirketleriyle sözleşmeler imzalayacak.

Ayrıca toplantıda Türkmenistan Meclis Başkanı Dünägözel Gulmanova ’Arkadağ Şehrinin İdari Bölgesinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin’’ Türkmenistan Meclisi Kararı hakkında Türkmenistan Devlet Başkanı’na bilgi verdi.

Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkmenistan ekonomisinin sektörlerinde bu yılın ilk 10 ayında yapılan çalışmaların sonuçları ve çeşitli belge taslakları değerlendirildi ve ülkenin sosyo-ekonomik kalkınmasına ilişkin önemli konular görüşüldü.

İlgili diğer haberler

Parahat-7 Konut Kompleksi'nde ortaokullar ve anaokulu inşa edilecek
Türkmenistan'da üretilen ürünlerin ihracat hacmi $11,4 milyar oldu
Mari’de emniyet personeli için 52 yeni müstakil ev inşa edilecek
Nowa Hyzmat, Çoganlu Konut Kompleksi’nde park inşa edecek
Döwlet Gurluşyk, Aşkabat’ta 4.000 kişilik bir kültür merkezi inşa edecek
Balkanabat kentinde 26 yeni konut inşa edilecek