Hanoi'de Türkmenistan-Vietnam İş Forumu düzenlendi

Hanoi'de Türkmenistan-Vietnam İş Forumu düzenlendi

Çarşamba günü Vietnam'ın başkenti Hanoi'de Türkmenistan heyetinin ziyareti kapsamında Türkmenistan-Vietnam İş Forumu düzenlendi. Türkmenistan ve Vietnam iş çevrelerinin temsilcileri, forumun ardından bir dizi belgeyi imzaladılar.

Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iş forumuna Türkmenistan heyeti üyeleri, petrol ve doğalgaz, enerji, ticaret, inşaat, mimarlık ve ulaşım alanlarında ihtisaslaşmış yaklaşik 40 Vietnamlı şirketin temsilcileri ile birlikte medya mensupları katıldılar.

İş forumunun temel amacı Türkmenistan ile Vietnam arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da ilerletilmesi, yeni çözümler geliştirilmesi ve ikili işbirliği fırsatlarını hayata geçirmenin yollarını belirlemekten ibaret oldu.

Vietnam basınında yer haberlere göre, Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısi Vepa Haciyev forumda yaptığı kounuşmada, söz konusu forumun uzin vadeli karşılıklı çıkarlara dayanan işbirliğinin pekişmesini ve genişlemesini teşvik edeceğine dair güvenini dile getirdi.

Forum kapsamında Türkmenistan'da üretilen ürünlerin sergisi, ayrıca Türkmenistan heyeti üyeleri ile Vietnamlı şirketlerin temsilcileri arasında karşılıklı görüşmeler yapıldı.

İlgili diğer haberler

Çin'de 3. Kuşak ve Yol Uluslararası İşbirliği Forumu'na liderler katılıyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2023'te 25 farklı ülkeye 36 ziyaret gerçekleştirdi
Haftanın tarihine bakış
Devletler bile kullanıyor: Android casus yazılımı deşifre oldu
Türkmenistan, BM Genel Kurulu 77. Oturumunun Başkan Yardımcılığına seçildi
Filipinli çocuklar için polisliği bıraktı, dünyayı yürüyerek dolaşıyor