Irak Türkmen Cephesi'nden terör örgütü PKK uyarısı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Erşed Salihi, Suriye'deki son gelişmelerin ardından terör örgütü Pkk'nın Irak'a sızma ihtimaline karşı uyarıda bulundu.Irak Türkmen Cephesi (ITC), Suriye hükümeti ile terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye uzantısı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) arasında varılan Ateşkes ve Tam Entegrasyon Anlaşması sonrası terör örgütü PKK konusunda uyardı.

ITC Milletvekili Erşed Salihi, Suriye'deki son gelişmelerin ardından terör örgütü PKK'nın Irak'a sızma ihtimaline karşı uyarıda bulunarak, "Silahlı Kuvvetler Başkomutanının Suriye'deki gelişmelerin ardından terör örgütü PKK unsurlarının Irak içine sokulmasına yönelik kesin istihbarat bilgilerinden haberi var mı?" sorusunu yöneltti.

Irak hükümetini önlem almaya çağıran Salihi, "Musul, Kerkük ve Tuzhurmatı'ya ulaşmalarını engellemek ve Irak'taki karma bölgelerde güvenlik ile istikrarı korumak için acilen hangi tedbirler alınacak?" ifadelerini kullandı. - ERBİLKaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika Milletvekili Orta Doğu Güvenlik Politika Suriye Terör Irak PKK

İlgili diğer haberler

Mardin'de sağanak öncesi çıkan hortum kamerada
Peşmerge-Fransız askeri üssüne yönelik saldırıda yaralanan Fransız askeri personel sayısı 7'ye yükseldi
İran yanlısı Haşdi Şabi'den savaş bilançosu: "80 ölü, 270 yaralı"
Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, Doğu Kudüs'te 2 Filistinliyi yaraladı
ABD'de şiddet bitmiyor! Arabanın camını kırarak gözaltına aldılar
İstanbul BEDAŞ elektrik kesintisi! 3-4 Şubat İstanbul'da elektrik kesintisi son dakika ne zaman bitecek, elektrikler ne zaman gelecek?
İsrail basınına göre İsrail ordusu olası İran saldırısına karşı geniş çaplı tatbikat yaptı