İran'da Buşehr Nükleer Enerji Santrali ve petrokimya tesislerine saldırı: 1 ölü, 5 yaralı

İsrail ordusunun İran'ın Huzistan eyaletinde petrokimya tesislerine gerçekleştirdiği saldırılarda 5 kişi yaralanırken, Buşehr Nükleer Enerji Santrali yakınlarındaki saldırıda ise 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.İsrail Hava Kuvvetleri, İran'ın Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz ve Mahşehr şehirlerinde petrokimya tesisleri ile Buşehr eyaletinde nükleer enerji santraline saldırı gerçekleştirdi.

Saldırılarda çok sayıda patlama meydana geldi.Huzistan Vali Yardımcısı Valiullah Hayati, yaptığı açıklamada Mahşehr Özel Petrokimya Bölgesi ile Fecr 1 ve 2, Recal, Emir Kebir, Bu Ali ve Bender İmam petrokimya tesislerinin hedef alındığını, tesislerin bazı bölümlerinde hasar meydana geldiğini ve şu ana kadar saldırılarda 5 kişinin yaralandığını ifade etti.Irak-İran sınır geçişi de hedef alındıHayati ayrıca, yerel saatle 11.00 sıralarında Hürremşehr'de bulunan Şelemçe sınır ticaret terminalinin ABD ve İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında hedef alındığını, saldırıda 1 Iraklı sürücünün hayatını kaybettiğini, 2 işçinin yaralandığını ve terminalde ciddi hasar oluştuğunu bildirdi.Buşehr Nükleer Santrali'ne 4'üncü saldırıİran medyası, Buşehr Nükleer Enerji Santrali sahası yakınına bir füzenin isabet ettiğini aktardı.

Santralin yan binalarından birinde hasar meydana gelirken, santralde görevli 1 güvenlik personelinin hayatını kaybettiği aktarıldı. İlk incelemelere göre saldırının santralin ana bölümlerine zarar vermediği ve işletim sürecinin etkilenmediği belirtildi. - HUZİSTANKaynak: İhlas Haber Ajansı

İlgili diğer haberler

Bakan Bolat: "Huzurun olmadığı yerde üretim de olmaz"
İstanbul Levent'teki çatışmaya ilişkin gözaltı sayısı 16'ya yükseldi
İran'dan İsrail'e uyarı: Zaman daralıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partisine süreç talimatı: Yasal adımların zamanı geldi
ABD'li yetkili: "İsrail-Lübnan müzakereleri ABD'de gerçekleştirilecek"
Kuveyt'te kritik tesislere İHA saldırısı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı