İran Dışişleri Bakanı Türkmenistan Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı ile görüştü

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Orta Asya turunun devamında bugün Aşkabat'ta Türkmenistan Cumhurbaşkanı Berdi Muhammedov ve Dışişleri Bakanı ile ayrı ayrı görüştü.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Kazakistan temaslarının ardından Orta Asya turunun son durağı olan Aşkabat’ta Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov ile görüştü.

Zarif görüşmede, iki ülke arasındaki farklı siyasi, ekonomik ve kültürel sektörlerdeki ilişkilerin boyutlarını açıklayarak Tahran-Aşkabat ilişkilerinin önemini vurguladı.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov da iki ülkenin çeşitli siyasi, ekonomik ve kültürel alanlardaki ilişkilerini desteklerken ülkesinin Tahran-Aşkabat işbirliğini geliştirme kararlığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Aşkabat'ta Türkmen mevkidaşı Reşid Merdov ile de biraraya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerdeki son gelişmeler, bölgesel konular ve iki ülkenin işbirliği ele alındı.

Bakan Zarif, iki ülkenin siyasi, ekonomik ve kültürel alanlardaki münasebetlerini olumlu niteleyerek, iki ülkenin Hazar Denizi dahil çevresel alanlarda da işbirliğinin güçlendirilmesinin altını çizdi.

Zarif ayrıca, iki ülkenin İslam İşbirliği Örgütü nezdindeki işbirliği, ECO çerçevesinde işbirliği ve Hazar Denizi'nde sivil faaliyetler hakkında görüş teatisinde bulundu.

İki bakan ayrıca, Afganistan'da barış sürecini de ele aldılar.

İlgili diğer haberler

İran Zengezur Koridoru'na neden karşı?
Taşkent’te Özbekistan-Türkmenistan-İran-Umman ulaşım koridorunun geliştirilmesi görüşüldü
İran Dışişleri Bakanı Türkmenistan Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı ile görüştü
Son dakika haberi: Yükselen bir değer olarak Asya ve Türkiye'nin rolü
Son dakika haberi: Yükselen bir değer olarak Asya ve Türkiye'nin rolü
İran 5 ülkenin imzaladığı Hazar Denizi anlaşmasını henüz Meclisten geçirmedi
Göç meselesi ve İran'ın Afganistan'daki öncelikleri