İran’ın Saderat Bankası, Türkmenistanlı girişimcilere akreditif açacak

İran’ın Saderat Bankası, Türkmenistanlı girişimcilere akreditif açacak

İran’ın Saderat Bankası’nın Türkmenistan’daki şubesi, yakında Türkmenistanlı girişimcilere akreditif sağlayacak. Söz konusu gelişme, cumartesi günü Aşkabat’taki İran İslam Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Sergi Kompleksi’nde düzenlenen ve 17 Haziran’da Meşhed’de tertip edilecek Türkmenistan-İran sergisine adanmış tanıtım yemeğinde, bankanın Türkmenistan şubesinin temsilcisi tarafından duyuruldu.

Etkinliğe İran’ın Türkmenistan Büyükelçisi Golam Abbas Arbab Hales’in yanı sıra Türkmenistan ve İran iş çevrelerinin, medyanın temsilcileri katıldılar.

Akreditif, paranın alıcıdan satıcıya doğrudan değil, aracı bir banka aracılığıyla aktarıldığı gayri nakdi bir ödeme şeklidir. Nakit belge, girişimcilerin finansal destek almalarına ve işlerini büyütmelerine olanak tanır, bu da ülkeler arasındaki ticaret ve yatırımın artmasına yardımcı olur.

Banka temsilcisi, Saderat Bankası’nın 30 yıldır Türkmenistan’da faaliyet gösterdiğini ve girişimcilere ödeme garanti mektupları sağladığını sözlerine ekledi. Ödeme garanti mektubu, müşterinin mal, iş veya hizmetler için teslim tarihini aksatmadan ödemeyi ertelemesine izin veren bir belgedir.

Ayrıca Büyükelçilik yetkilileri, 12 Haziran’da başlayıp 17 Haziran’a kadar sürecek olan Türkmenistan-İran iş gezisi hakkında bilgi verdiler. İranlı yetkililer tarafından karşılanacakları Howdan-Bajgyran sınır kapılarında başlayacak olan bu geziye 16 Türkmenistanlı girişimci katılacak.

İş gezisi, Türkmenistan heyetinin B2B toplantıları ve sergiler için İranlı meslektaşlarıyla buluşacağı Bojnurd ve Gürgen kentlerine devam edecek. Gezinin son durağı, 17 Haziran'da İran-Türkmenistan İş Forumu'nun düzenleneceği Meşhed olacak.

İlgili diğer haberler

İran ve Türkmenistan’ın iş çevreleri, ticaret fırsatlarını genişletmeyi görüştüler
Analiz - Pragmatist İttifak: Tahran'ın Taliban'la Taktik İşbirliği
Türkmenistan, İran ile arasındaki sınır kapılarını kapattı
Türk şoförler, Lütfabad Sınır Kapısı nda mahsur kaldı
Ağrı türk şoförler, lütfabad sınır kapısı'nda mahsur kaldı
Türk şoförler, Lütfabad Sınır Kapısı nda mahsur kaldı