İstanbul’da Uluslararası Multimodal Taşımacılık ve Lojistik Forumu düzenlenecek

İstanbul’da Uluslararası Multimodal Taşımacılık ve Lojistik Forumu düzenlenecek

İstanbul, 13-14 Eylül tarihlerinde Uluslararası Multimodal Taşımacılık ve Lojistik Forumu’na ev sahipliği yapacak. Anadolu Ajansı, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sekretaryası’na atıfta bulunarak, geçtiğimiz çarşamba günü gelişmeyle ilgili haber verdi.

Etkinliğe TDT üyesi ülkelerde taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren kuruluşların, kurumların ve özel şirketlerin temsilcileri katılacak.

Forumun amacı yapıcı toplantılar, bilgi alışverişi ve çok modlu taşımacılık güzergahlarının geliştirilmesine yönelik ortak girişimler için bir platform oluşturmaktır.

TDT’den yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Çok Modlu Taşımacılık ve Lojistik Forumu, işbirliğini geliştirmeyi, ortaklıkları güçlendirmeyi, küresel tedarik zincirlerinin verimliliğini, sürdürülebilirliğini ve güvenilirliğini arttırmayı amaçlamaktadır. Ayrıca forum sırasında Orta ve Güney Koridorları boyunca çok modlu taşımacılık rotalarının geliştirilmesine özel önem verilecek.

Orta Koridor (Trans-Hazar Uluslararası Doğu-Batı Koridoru), Orta Asya ve Hazar bölgesini Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlamaktadır.

İlgili diğer haberler

Kazakistan, Azerbaycan ve Gürcistan, Trans-Hazar koridorunda ortak bir şirket kuracaklar
Türkmenistan ile Çin, Avrupa’ya yeni taşımacılık güzergahları geliştirmeyi planlıyor
Kırgızistan, Özbekistan ve Rusya, Türkmenistan üzerinden ulaşım koridoru geliştirmeyi hedefliyorlar
Mersin Demir İpek Yolu'na Türkiye'den Giden İlk Tren Uğurlandı
Demir İpek Yolu na Türkiye den Giden İlk Tren Uğurlandı
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nda Türkiye'den İlk Tren Yola Çıktı