John Deere, ilk sürücüsüz traktörü tanıttı

John Deere, ilk sürücüsüz traktörü tanıttı

Tarım makinaları imalatı yapan ABD'nin John Deere şirketi, kendisinin ilk sürücüsüz traktörünü tanıttı. İlgili haber, İngiltere'nin Daily Mail gazetesinde perşembe günü yer aldı.

John Deere 8R traktörü temelindeki sürücüsüz traktör, Çarşamba günü Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda tanıtıldı.

Çiftçiler sürücüsüz traktörü cep telefonları ile yönetebilir, 24 saat boyunca çalıştırabilirler. Yeni traktör, 6 adet çift kamera ve yapay zeka ile donatılmıştır. Ayrıca başlangıçta yol verileri girildikten sonra, girilen yol hareket planından 2,5 santimetre kadar sapma payı bulunuyor.

Traktörün yapay zekası, önüne herhangi bir hayvan veya nesne çıkması durmunda, traktörü durdurma imkanı sağlıyor.

Habere göre, ABD'de seçilen çiftçiler 2019 yılından beri ekipmanların test çalışmalarını sürdürüyorlar.

John Deere şirketi sürücüsüz 8R traktör satışıyla birlikte, normal bir 8R traktöre sürücüsüz sürüş yapabilen teknolojinin bir günde kurulabileceğini belirtti.

Şirket bu yıl 20 kadar sürücüsüz traktör üretecek ve önümüzdeki yıllarda üretim yelpazesini genişletecek. Ancak yeni traktörlerin satışında hangi yöntemlerin kullanılacağı henüz belirsizliğini koruyor. Yeni traktörlerin satışı doğrudan yapılabilir, kiraya verilebilir veya traktörler abonelik hizmeti temelinde satılabilirler.

John Deere ve Caterpillar gibi özel ekipman üreticileri, tarım traktörleri ve inşaat makinaları gibi sürücüsüz teknolojilere büyük yatırım yaptılar.

İlgili diğer haberler

Gana Cumhurbaşkanı Mahama'dan ABD, İsrail ve İran gerilimi için barış çağrısı
ABD Senatosu, Trump'ın İran'a saldırılarını kısıtlayan tasarıyı reddetti
ABD, Belarus'taki iki banka ve Maliye Bakanlığına yönelik yaptırımı kaldırma kararı aldı
Gana Cumhurbaşkanı Mahama'dan Orta Doğu için barış çağrısı
Glint Manisa Basket - Karşıyaka: 92-78
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi