Kars Kafkasya Halk Kültürü Konseri

Kafkasya halk kültürü konseriKARS'ta bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Kafkasya Halk Kültürü Kongresi kapsamında konser düzenlendi.Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonundaki konsere Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.

Sami Özcan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay, Kongre Başkanı Prof.Dr.Rafig İmrani, Düzenleme Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr.Yavuz Selim Kafkasyalı, Yürütme Kurulu Başkanı Doç.

Dr. İlkin Guliyev, akademik personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.Kültür ve Turizm Bakanlğı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu'nun verdiği konser büyük ilgi gördü. Şef Abdullah Alper Kurbani öncülüğündeki konserde Azerbaycan, Kerkük, Kırım, Kazakiztan, Kıbrıs, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan, Uygur, Anadolu, Tuva, Tataristan, Gagauzya ve Kumuk yörelerine ait türküler seslendirildi.

Solistler D.Cem Gürdal, Recai Nurikadıoğlu, Çiğdem Gürdal, Alper kıraç, Mehmet Kara, Seher Çağatay, Ozan Yunus Bildik, Geryal Başel Tüzün, Ayşe Feza Genç ve Murat Zühtü Uçaner sahne performanslarıyla izleyenleri adeta büyülediler.Dansçılar Gökçe Küçükbakar, Ali Şar ve Fatip Ahmed Tektemur'un türküler eşliğindeki dansları izleyiciler tarafından alkış alırken Gökçe Küçükbakar'ın Sarı Gelin'in türküsü eşliğindeki gösterisi ilgiyle izlendi. 'Gal Sene Gurban", 'Kiziroğlu" ve 'Sarı Gelin" türkülerinin de seslendirildiği konser 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa" türküsüyle son buldu.Rektör Prof.

Dr.Sami Özcan, 'Gerçekten bizlere 1.5 saat içinde Kerkük'ten, Orta Asya'ya, Kafkasya'ya tüm Türk dünyasına muhteşem bir gezi yaptılar. İşte sanat böyle bir şey.Gerçekten de muhteşem bir konserdi ben tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.Gürcistan Azerbaycan Milli Kongresi Başkanı Ali Babayev, 'Ben bugün Kars'ta Türk Dünyasının birliğini gördüm.

Bugün kafkas Üniversitesi'nde Türk folklörünün kongresi oldu.Bu kongrede Kafkasya ülkelerinin folklörik yaşamı anlatıldı.Burada da bölgenin türküleri söylendi.Bu da bizi çok sevindirdi.Ben diyabilirim ki bugün Kars'ta Türk Dünyasının birlik akşamı oldu" diye konuştu.

İlgili diğer haberler

Dha Yurt Bülteni-9
TÜRKSOY Basın Ödülleri sahiplerini buldu
4. Dünya Göçebe Oyunları'nın kapanış töreni yapıldı
Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 30. yılı başkentte konserle kutlandı
Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 30. yılı başkentte konserle kutlandı
Dha Yurt Bülteni-3