Katar ile Türkmenistan, ortak iş konseyi oluşturmayı planlıyor

Katar ile Türkmenistan, ortak iş konseyi oluşturmayı planlıyor

Katar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mohammed Bin Ahmed Al Obaidly, Türkmenistan ile Katar arasında ekonomik ilişkileri ilerletmek amacı ile Türkmenistan-Katar İş Konseyi kurma önerisi getirdi. Peninsula gazetesi, perşembe günü söz konusu gelişmeyi haber verdi.

Mohammed Bin Ahmed Al Obaidly, ilgili öneriyi Katar’ın başkenti Doha’da Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mergen Gurdov ile gerçekleştirilen görüşme sırasında dile getirdi.

Katar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ayrıca, Türkmenistan-Katar İş Konseyi’nin iki ülkenin yatırım koşulları ve potansiyelini belirlemeye yardımcı olacağını vurguladı.

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı buna karşılık, Katarlı iş adamlarını Türkmenistan’ın tarım ürünleri, petrol, doğalgaz, petrokimya gibi diğer sektörlerindeki yatırım imkanlarını incelemeye çağırdı. Mergen Gurdov ayrıca, ülkeye yatırım yapmakla ilgilenen Katarlı yatırımcılara Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası’nın yardımcı olmaya hazır olduğunu kaydetti.

İlgili diğer haberler

Katar: ABD-İran mutabakatı bölgesel uzlaşı için ilk adım
Nükleer zirve gitti, Hürmüz zirvesi geldi! ABD ve İran, Katar'da masaya oturacak
Katar: ABD temsilcileri Doha'da İranlılarla değil arabulucularla görüşecekler
Suudi Arabistan ile Pakistan'dan Washington-Tahran görüşmelerine destek
ABD, İran'ı peş peşe vurdu
İran'dan Katar'ın Doha Maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırmasına tepki
İran basını: "Dışişleri Bakanı Arakçi yarın Umman'a resmi ziyaret gerçekleştirecek"