Kırkpınar başpehlivanı Erkan Taş, hamam geleneğini sürdürdü

Kırkpınar başpehlivanı Erkan Taş, hamam geleneğini sürdürdü

EDİRNE'de bu yıl 665'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Erkan Taş, kent merkezinde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanırken; hamam geleneğini bozmadı.Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne final müsabakasında Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan olan Erkan Taş, Kırkpınar'ın geleneklerini yerine getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi adına güreşen Erkan Taş, boynundaki altın kemer ile kent merkezinde kendisini karşılayan vatandaşları selamladı. 2022 yılı 661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı, bu yılın üçüncüsü Mustafa Taş, kuzeni olan Başpehlivan Erkan Taş'ı bir an bile yalnız bırakmadı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir de hamam yolunda Taş'a eşlik etti.Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Taş, yolda yürümekte zorlandı.Taş, selamlamanın ardından başpehlivanların geleneği olan hamama da gitti.Tarihi Saray Hamamı'na giden Taş, hamam girişinde imam tarafından Kuran'ı Kerim ile karşılandı.

Okunan duanın ardından Taş ve ekibi gelenek gereği hamama giderek yorgunluğunu attı.Kaynak: Demirören Haber Ajansı Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Edirne Kültür Spor

İlgili diğer haberler

Kırkpınar'da altın kemer adayı Ali Gürbüz elendi
665'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde son 16'ya kalan başpehlivanlar belli oldu
665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri devam ediyor
665. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarı finale yükselen başpehlivanlar belli oldu
Başpehlivan Erkan Taş, Edirne’de hamam geleneğini sürdürdü
Kırkpınar başpehlivanı Orhan Okulu, ASKİ Spor'a transfer oldu